'Video-op-aanvraag is een succes'

donderdag 21 september 2006

Video-op-aanvraag is een groot succes. Dat beweren Belgacom en Telenet, de twee grote aanbieders van digitale televisie. Vooral de tv-programma's zijn erg populair, zo meldt Telenet.

S


inds een klein jaar bieden de grote Vlaamse zenders hun programma's op aanvraag aan. VRT doet dat via zijn formule Net Gemist, VMMa lanceerde onlangs iWatch. Opvallend is dat de populariteit van de aangevraagde programma's strookt met de kijkcijfers voor de gewone televisie.

Zo was FC De Kampioenen afgelopen zomer het meest opgevraagde VRT-programma, terwijl de reeks nochtans aan zijn zoveelste herhaling toe is. Ook Witse en Fata Morgana werden opvallend vaak opgevraagd. Bij VTM zijn Familie, Wittekerke en Dancing On Ice erg populair.

Bovendien werden ook de zogenaamde previews gesmaakt. VTM bracht afgelopen zomer enkele programma's via digitale televisie nog voor ze op het gewone net uitgezonden werden. Zo konden de kijkers tegen een meerprijs genieten van de nieuwe afleveringen van Familie, Wittekerke of Gooische Vrouwen. Ook die formule kende opvallend veel succes.

Video-op-aanvraag is momenteel enkel mogelijk bij Telenet en Belgacom TV. IN.DI en TV-Vlaanderen bieden deze optie niet aan

Bron De Standaard

Anthony Van der Planken

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers