'Video-op-aanvraag is een succes'

donderdag 21 september 2006

Video-op-aanvraag is een groot succes. Dat beweren Belgacom en Telenet, de twee grote aanbieders van digitale televisie. Vooral de tv-programma's zijn erg populair, zo meldt Telenet.

S


inds een klein jaar bieden de grote Vlaamse zenders hun programma's op aanvraag aan. VRT doet dat via zijn formule Net Gemist, VMMa lanceerde onlangs iWatch. Opvallend is dat de populariteit van de aangevraagde programma's strookt met de kijkcijfers voor de gewone televisie.

Zo was FC De Kampioenen afgelopen zomer het meest opgevraagde VRT-programma, terwijl de reeks nochtans aan zijn zoveelste herhaling toe is. Ook Witse en Fata Morgana werden opvallend vaak opgevraagd. Bij VTM zijn Familie, Wittekerke en Dancing On Ice erg populair.

Bovendien werden ook de zogenaamde previews gesmaakt. VTM bracht afgelopen zomer enkele programma's via digitale televisie nog voor ze op het gewone net uitgezonden werden. Zo konden de kijkers tegen een meerprijs genieten van de nieuwe afleveringen van Familie, Wittekerke of Gooische Vrouwen. Ook die formule kende opvallend veel succes.

Video-op-aanvraag is momenteel enkel mogelijk bij Telenet en Belgacom TV. IN.DI en TV-Vlaanderen bieden deze optie niet aan

Bron De Standaard

Anthony Van der Planken

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kan Iedereen Nog Volgen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Deze zomer herhaalt VTM afleveringen van enkele (komische) succesprogramma's. En deze week is 'Kan Iedereen Nog Volgen?' aan de beurt. In deze aflevering reizen panelleden Sven De Ridder, Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans en Bart Cannaerts samen met Lieven Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

'Kan Iedereen Nog Volgen?', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers