Verrassende nieuwkomers en vaste waarden op Radio 1

donderdag 22 augustus 2019
Foto: Radio 1 - © VRT 2019

Op maandag 2 september start Radio 1 het najaar met een nieuwe programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden.

 


 

Nieuw

'Byloo'
Het blok van 9.00 tot 10.00 uur is vanaf dit najaar in goede handen van Vincent Byloo. In 'Byloo' gaat hij elke weekdag muzikaal op wandel met de actualiteit en verzorgt hij de soundtrack bij het nieuws.

'De Tribune'
'Retro' ruilt op maandagavond zijn plaats in voor 'De Tribune' (van 19.00 tot 20.00 uur), een sportshow met een vooruit- en terugblik op de sportweek. De show wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Vandenbulcke en David Naert.

'Dwars'
Op dinsdag, woensdag en donderdag is het blok van 19.00 tot 20.00 uur volledig voor Karolien Debecker. In 'Dwars' is er plaats voor afwijkende meningen en originele argumenten. De studiogasten gaan er in mee, of net niet.

'Vox'
Op zaterdagvoormiddag klinkt in 'Vox' een nieuwe stem. Sien Wynants presenteert voortaan het programma, elke zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur.

'Belpop'
De zaterdagnamiddag (van 13.00 tot 15.00 uur) op Radio 1 blijft in het teken staan van Belgische muziek. Wat wel verandert is de naam van het programma en de presentator. 'Allez Allez' wordt 'Belpop' en Floris Daelemans neemt de presentatie over van Wouter Mattelin.

Vaste waarden

'De Ochtend' (van 6.00 tot 9.00 uur) blijft in handen van twee duo’s: Michaël Van Droogenbroeck en Sara Vandermosten nemen de ene week voor hun rekening, Xavier Taveirne en Benedikte Coussement de andere week. Op zaterdagochtend blijft Thomas De Graeve gastheer, op zondagochtend Steffy Merlevede.

'De Wereld van Sofie' (van 10.00 tot 12.00 uur) gaat door op zijn sterk elan van vorig jaar. Sofie Lemaire zoekt samen met haar redactie opnieuw naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

In 'Nieuwe Feiten' (van 12.00 tot 13.00 uur) gaat gastheer Lieven Vandenhaute op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je elders niet hoort.

'De Wereld Vandaag' (van 16.00 tot 19.00 uur) blijft die van Ruth Joos en Ruth Roets. In de vooravond houden zij de vinger aan de pols van de actualiteit en duiken ze dieper in de grote nieuwsverhalen van de dag.

Met 'Ayco' (van 13.00 tot 16.00 uur) haalt Ayco Duyster de Radio 1-luisteraars met muziek zachtaardig uit hun middagdip.

'Culture Club' blijft op vrijdag (van 18.00 tot 20.00 uur) de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.

In 'Interne Keuken' praten Sven Speybrouck en Koen Fillet elke zaterdag (van 11.00 tot 13.00 uur) met hun gasten over boeken, documentaires of andere dingen die inspireren en fascineren.

In 'Touché' (zondag, om 11.00 uur) verwelkomt Friedl' Lesage elke zondag een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Ook Sporza blijft op vrijdag (van 20.00 tot 23.00 uur), zaterdag (van 18.00 tot 23.00 uur) en zondag (vanaf 14.00 tot 20.00/23.00 uur) een vaste waarde. Met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, Aster Nzeyimana, Catherine Van Eylen en David Naert mist de Radio 1-luisteraar niets van de sportactualiteit.

Van maandag- tot donderdagavond (van 20.00 tot 23.00 uur) is er natuurlijk 'Wonderland' met Korneel De Clercq voor de muzikale fijnproevers.

En in het weekend is er 'Time Out' met Michael Robberechts.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers