Vernieuwd 'Terzake' vanaf maandag op Canvas

zondag 23 augustus 2015

Laat op de avond, als het stof van de nieuwsdag is gaan liggen, gaat Kathleen Cools of Annelies Beck in 'Terzake' op zoek naar de kern van de zaak met een diepgaand gesprek en een sterke reportage.

 


 

Het gesprek
Kathleen Cools of Annelies Beck ontvangt dagelijks een gast uit de actualiteit voor een gesprek en een terugblik op de voorbije dag. De ankers geven hun gasten de tijd om hun verhaal te doen en gaan op zoek naar duidelijkheid en inzicht. De gasten kunnen uit alle maatschappelijke geledingen komen: politici, academici, cultuurmakers, schrijvers, kunstenaars, enz. Meestal uit eigen land, maar soms ook internationaal. Kathleen Cools en Annelies Beck wisselen elkaar week na week af als anker.

De reportage
De andere grote pijler van 'Terzake' is de reportage. Een team van ervaren en gedreven reportagemakers brengt elke avond een onderwerp dat actueel is en de waan van het moment overstijgt. Eigen onderzoek en daarnaast is er ook plaats voor de beste reportages uit het buitenland.

De verbinding
Tenslotte gaat Kathleen of Annelies ook nog eens op zoek naar verheldering, uitleg en analyse buiten de studio, tijdens een live verbinding met een gast. Ze blikken vooruit op de dag van morgen, ofwel kijken ze terug  naar iets wat die dag gebeurd is.

Big Bang
In de week van 24 augustus is Kathleen Cools de anker. In de eerste twee afleveringen pakt 'Terzake' al meteen uit met een klepper van formaat, de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking. Reportagemaker Bart Aerts en Kathleen Cools konden Hawking filmen en met hem praten tijdens een bezoek aan Leuven, waar hij komt werken en denken met zijn collega van KU Leuven Thomas Hertog.

'Terzake', vanaf maandag 24 augustus rond 22.45 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Terzake

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De alleenstaande koning Charles van het koninkrijkje Baltamia heeft geen date voor het jaarlijkse kerstbal. Hij besluit contact op te nemen met Allison, zijn Amerikaanse jeugdliefde. Hij ontdekt dat Allison nooit is getrouwd en dat ze een 17-jarige dochter heeft. Charles vermoedt dat hij wel eens de vader zou kunnen zijn van het meisje.

'A Royal Christmas Ball', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers