Vanaf maandag nieuw bij VTM: 'Vind mijn Familie'

donderdag 27 maart 2014

Familieleden die abrupt uit mekaars leven zijn verdwenen, verwanten die al jaren onvindbaar zijn of mekaar zelfs nog nooit hebben ontmoet, is een groot gemis bij veel Vlamingen. Maar zij koesteren een droom, namelijk om die bewuste persoon terug te vinden.

Vanaf maandag 31 maart doet Francesca Vanthielen en haar team er in 'Vind mijn Familie' alles aan om die droom te verwezenlijken door uit het oog verloren familieleden op te sporen en de familie te herenigen. Het gaat hier uitsluitend over familieleden, er moet een bloedverwantschap zijn.


'Voor vele mensen is het niet altijd gemakkelijk om zelf een verdwenen familielid op te sporen', zegt Francesca, 'vaak hebben zij te weinig informatie en weten niet hoe er aan te beginnen. In al onze cases hadden de betrokkenen reeds een lange zoektocht achter de rug. 'Vind mijn Familie' kan het verschil maken, er wordt veel tijd en middelen geïnvesteerd in de zoektocht en de ervaring van de redactie speelt natuurlijk een belangrijke rol.'

Het ontbreken van een bepaald familielid in hun leven wordt door de betrokkenen ervaren als een groot gemis. De zoektocht naar diegene die ze zo graag willen (terug)vinden is voor velen ook noodzakelijk om een hoofdstuk van hun leven af te sluiten of om een nieuw te beginnen.

Het terugvinden van het gezochte familielid is voor de betrokkenen een echte openbaring en betekent een keerpunt in hun leven, want leven met vragen weegt zwaar. 'Vind Mijn  Familie' is een echte reportagereeks geworden met twee cases per aflevering. De serie is gebaseerd op het succesvolle Nederlandse format 'Spoorloos', dat al ettelijke jaren te zien is bij de KRO.

'Vind mijn Familie', vanaf maandag 31 maart om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers