Vakbonden VRT boos op Tony Mary

donderdag 20 juli 2006

Het zit de VRT-topman Tony Mary niet mee. Na de hele heisa ronde de nieuwe beheersovereenkomst heeft hij het nu aan de stok met de vakbonden. Zij pikken het niet dat Mary het voorstel voor de verlenging van het sectoraal akkoord bij de omroep intrekt.

E


en tijd geleden hadden de vakbonden voorgesteld om het bestaand sectoraal akkoord voor contractuelen met een jaar te verlengen. Hierdoor zouden de contractuelen ook in 2007 een lineaire loonsverhoging van 1,75% ontvangen. Maar volgens Mary is er door de nieuwe beheersovereenkomst geen extra financiŽle ruimte en is het verlengen van het akkoord geen haalbare kaart.

De vakbonden pikken dit niet en zijn verontwaardigd over de uitlatingen van Mary. Volgens hen hangen de loonsverhogingen van de contractuele medewerkers van de VRT niet af van de financiŽle ruimte die de beheersovereenkomst biedt aan de openbare omroep. De vakbonden vinden het 'not done' dat Tony Mary het principe van gelijkheid tussen statutaire en contractuele medewerkers op de helling zet.

Bovendien wijzen zij ook op het groeiend aantal managementsfuncties bij de VRT met daar bovenop de vrijgevige bonussen voor dat management en tal van dure consultancy-opdrachten.

Bron: HLN

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van BŁtgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers