Vakbonden VRT boos op Tony Mary

donderdag 20 juli 2006

Het zit de VRT-topman Tony Mary niet mee. Na de hele heisa ronde de nieuwe beheersovereenkomst heeft hij het nu aan de stok met de vakbonden. Zij pikken het niet dat Mary het voorstel voor de verlenging van het sectoraal akkoord bij de omroep intrekt.

E


en tijd geleden hadden de vakbonden voorgesteld om het bestaand sectoraal akkoord voor contractuelen met een jaar te verlengen. Hierdoor zouden de contractuelen ook in 2007 een lineaire loonsverhoging van 1,75% ontvangen. Maar volgens Mary is er door de nieuwe beheersovereenkomst geen extra financiŽle ruimte en is het verlengen van het akkoord geen haalbare kaart.

De vakbonden pikken dit niet en zijn verontwaardigd over de uitlatingen van Mary. Volgens hen hangen de loonsverhogingen van de contractuele medewerkers van de VRT niet af van de financiŽle ruimte die de beheersovereenkomst biedt aan de openbare omroep. De vakbonden vinden het 'not done' dat Tony Mary het principe van gelijkheid tussen statutaire en contractuele medewerkers op de helling zet.

Bovendien wijzen zij ook op het groeiend aantal managementsfuncties bij de VRT met daar bovenop de vrijgevige bonussen voor dat management en tal van dure consultancy-opdrachten.

Bron: HLN

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers