TV-Visie interview: PIM ('Eurosong 2006')

maandag 16 januari 2006

Hij werd vierde tijdens de finale van Star Academy. Sindsdien is zijn leventje helemaal op z'n kop gezet. Tijdens 'Eurosong 2006' waagt de jonge-meisjes-God Pim zijn kans om België te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in Athene. Wij waren tijdens de persvoorstelling van de 28 kandidaten aanwezig en hadden als één van de weinige media een babbel met Pim.


ONG>Opnieuw waag je je kans tijdens een wedstrijd.
Het gaat me hier helemaal niet om de wedstrijd. Dankzij Eurosong krijg ik de kans om als artiest een pak ervaring op te doen. Ik wil gewoon laten zien dat ik er sta en dat ik absoluut het kot wil afbreken (lacht).

Je waagt je kans in het Engels.
Eurosong was de unieke kans om iets in het Engels te doen. Ik kan er gewoon niet buiten dat het Engels veel internationaler klinkt dan het Nederlands. In de toekomst schuif ik het Nederlands zeker niet aan de kant. Er komt binnenkort een Nederlandstalige versie van mijn Eurosong-nummer.

De loting bracht je in de zwaarste voorronde …
Denk je … (denkt er twijfelend over). Ik weet zeker dat het stevige concurrentie is binnen mijn poule. Voor mij zijn het echter geen concurrenten, maar eerder collega's. Iedereen staat bij Eurosong toch op het podium om zich te amuseren.

Ben jij dan geen potentiële schietschijf voor jurylid Marcel?
Hoedanook ben ik kanonnenvlees voor Marcel Vanthilt. Hij moet een rol spelen bij het jureren tijdens Eurosong. Ik geef hem groot gelijk dat hij zijn ding daar doet. Laat hem maar zijn gang gaan! Ik ben er klaar voor.

Ambieer jij een finaleplaats?
Ik heb helemaal geen verwachtingen. Het is voor niemand leuk dat zijn vewachtingen niet worden ingelost. Het belangrijkste blijft dat ik mij wil amuseren en het publiek entertainen.

Is voor jou een rechtstreekse confrontatie met Katerine niet het ultieme droomscenario?
Dat is de eerste keer dat men mij dwingt om daar zo hard over na te denken. Volgens mij is de kans heel klein dat ik tegenover Katerine kom te staan in een eventuele halve finale of finale. Als het zo is, gaan we als twee verschillende artiesten naar deze show toe.

Hoe hard is jouw leventje na Star Academy veranderd?
De voorbije zomer was vrij hysterisch. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook op televisiegebied is mijn leventje door elkaar geschud. Ik bewijs nu dat de mensen, die dachten dat ze van mij na één maand al niets meer gingen horen compleet ongelijk hadden. Stiekem hoop ik dat ik binnen vijf jaar nog steeds hetzelfde kan zeggen.

Ambieer jij dan in de toekomst eerder een presentatie- of zangcarrière?
De combinatie van beiden staat centraal. Niets biedt mij echter de garantie dat het ook zal lukken. Dit is alleen maar weggelegd voor de allergrootsten.

Voor vele jonge meisjes ben je een grote.
Misschien wel. Dat biedt echter geen garantie voor de toekomst. Ik word ouder en de jonge meisjes van nu ook. De vraag blijft dan of ze me nog steeds als de Pim van nu zullen zien. Wanneer ik hun huidige houding tegenover mij kan aanhouden, ziet mijn toekomst er zeer rooskleurig uit. Bedankt.

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers