TV-Visie interview : Alexander (X Factor)

donderdag 13 oktober 2005

Populaire Alexander beleefde bange momenten tijdens uitzending 2 van X Factor. Samen met Véronique werd hij immers door de kijkers thuis naar de herkansing gestuurd. "Deze keer was het volledig mijn fout. Tijdens de live-show was mijn stem veel te flauwtjes. De tweede keer heb ik alle remmen los gegooid." Na de live-show had onze reporter Bart een gesprekje met Alexander over zijn X Factor-ervaring. Een gesprek onder het motto: That was close!


ONG>Alexander, that was close ...
(schiet in de lach). It was very close. Het was juist op het randje. Maar ik vond mijn tweede optreden een pak beter dan de eerste keer. En ik denk dat dit mij wel heeft gered. Ik had tijdens de live-uitzending ook een pak meer zenuwen. Maar ik denk dat het vandaag wel echt aan mezelf lag dat ik daar stond. Tijdens de uitzending was mijn stem veel te flauwtjes. De tweede keer ben ik er volledig voor gegaan. Alle remmen los! Het sloeg wel als een bom in dat ik rechtstreeks tegenover Véronique kwam te staan. Voor mij was het onbegrijpelijk dat zij mijn mede-duellist was.

Je blijft trouw aan je r&b-muziek.
Er gaat misschien verandering in komen. Deze week ga ik dat een keertje bespreken met mijn coaches. Ik heb nu een ander gevoel dan de 9 andere finalisten. Het doet je wat om bij de herkansers te staan. Maar ik neem een voorbeeld aan Helena. Vorige week stond ze ook bij de herkansers, maar nu werd ze door het publiek gered. Ik ben alleszins al blij dat ik een tweede kans heb gekregen. Die nemen ze mij alleszins toch niet meer af. Maar of dit een garantie biedt voor succes, weet ik niet. Ik durf niet te voorspellen of ik me volgende week ga redden. De enige belofte, die ik kan maken, is dat ik mijn uiterste best ga doen.

Hoe zenuwslopend is dit?
Zenuwslopend tot je er bij neervalt. Je voelt de adrenaline overal stijgen. Je hart klopt een pak sneller dan anders. In de maagstreek voelt het ook niet al te goed aan. Dit gevoel heb ik nog nooit gehad. En dat gevoel kan nog vele wekenaanslepen.

Wat heb je tot nu toe uit de shows van X Factor geleerd?
Ik heb vooral geleerd dat de muziekbusiness een keiharde business is. Het is helemaal niet zo rooskleurig zoals het op televisie soms overkomt.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers