Stoomstroopfabriek wint 'Monumentenstrijd'

maandag 19 februari 2007

Na de 'Grootste Belg' is er nu ook het 'grootste monument. Na een maandelange zoektocht werd maandag op Canvas de winnaar bekend gemaakt van de 'Monumentenstrijd'. De Borgloonse Stoomstroopfabriek ging aan de haal met een half miljoen euro aan restauratiepremie.

B


runo Wyndaele presenteerde maandagavond de slotshow van de groots opgezette 'Monumentenstrijd'. Het werd een duel tussen de Stoomstroopfabriek in Borgloon en Cinema Plaza uit Duffel. Vooral deze laatste deelnemer kon op veel steun ťn aandacht van de media rekenen. Zo was De nieuwe snaar overuigd peter van het project.

Maar zoals het Vlaanderen past, was het de 'mindere' favoriet die de voorkeur van het publiek wegdroeg. De stoomstroopfabriek uit Borloon kaapte de hoofdprijs weg van 1 miljoen euro en kan dus grondig gerestaureerd worden. Echter ook de andere finalisten, die voor de hoofdprijs uit de boot vielen, kunnen op een aardig bedrag steun rekenen.

Meer volgt later...

DOSSIER: Monumentenstrijd (Canvas)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers