'Steracteur Sterartiest': Koen Van Impe

maandag 30 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Donderdag 2 november start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op Eén met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. We stellen een voor een de deelnemers aan je voor.

'Er zijn 1000 redenen om niet deel te nemen aan 'Steracteur Sterartiest', en er is maar één reden voor mij om het wel te doen: zoiets zots heb ik nog nooit gedaan. Ik wil wel eens weten hoe het voelt om op zo’n podium live te staan zingen voor heel Vlaanderen…'

Koen Van Impe is een acteur die iedereen wel ergens van kent. Naast ontelbare gastrollen, vertolkte hij onder andere inspecteur Ivo Verbruggen in 'Aspe', speelde hij het kieken in 'Kiekens', en gaf hij gestalte aan officier Vic Adams van de geheime politiecel P8 in 'Salamander'. Ook in de nieuwe reeks, 'Salamander 2', neemt hij die rol terug op.

Met de theatergroep Compagnie Marius brengt Koen sinds 2002 in openlucht uiteenlopende stukken in binnen- en buitenland, en hij zong samen met Jonas Van Geel, Jan Van Looveren en Ann Van den Broeck in de musicals Spamalot en De producers. Zijn najaar wordt overigens best pittig, want hij combineert zijn deelname aan 'Steracteur Sterartiest' ook met de musical The Rocky horror show, geregisseerd door Stany Crets.

Als kind al had Koen door dat hij met zijn humor de mensen kon entertainen. Dat gevoel voor humor overleefde zijn tienerjaren en bleek ook uit de prettig gestoorde verborgen cameragrappen die hij met kompanen Tom Waes en Jan Van Looveren uithaalde in 'Tragger Hippy', en uit zijn geanimeerde audiobijdragen voor de luisterspelen van Het geluidshuis. Bij 'Steracteur Sterartiest' laat hij al zijn rollen achterwege en toont hij met veel plezier de echte Koen, vleugje humor inbegrepen.

Goede doel: House of colours
House of colours is een opvangtehuis waar mensen van verschillende oorsprong en met verschillende noden elkaar helpen en optillen uit hun achtergestelde en hulpbehoevende situatie. Ondanks de kwalitatieve, georganiseerde hulpverlening in België, glippen nog heel wat mensen door de mazen van het net, en dreigen die in een isolement terecht te komen.

House of colours wil daar een antwoord op bieden door twee cohousing-formules toe te passen: ofwel komen mensen bij een gastgezin terecht, ofwel gaat een groepje mensen samenwonen in een aparte woning en vormen zij als het ware een nieuwe familie. Zij worden dan omringd door een netwerk van vrijwilligers, vrienden en sympathisanten, dat hen met raad en daad bijstaat. Inmiddels heeft House of colours al drie opvangtehuizen opgericht en elk huis wordt intensief gecoacht tot de bewoners klaar zijn om op eigen benen te staan.

Koen wil dus ook graag zijn steentje bijdragen, want House of colours is bijvoorbeeld nog op zoek naar een minibusje om de kinderen uit het project naar school te kunnen brengen. Onder het motto 'Wir schaffen das' zal hij week na week met veel overtuiging zingen voor de bewoners van House of colours.

'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op Eén.Lees ook:
'Steracteur Sterartiest': Hilde De Baerdemaeker
'Steracteur Sterartiest': Bab Buelens
'Steracteur Sterartiest': Giovanni (Gio) Kemper
'Steracteur Sterartiest': Tinne Oltmans
'Steracteur Sterartiest': Nicky Langley

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers