'Stars for Life' met twee topcomponisten en driekoppige vakjury

maandag 18 november 2013

Vanaf maandag 2 december presenteert Sam De Bruyn drie weken lang 'Stars for Life' op Eén, een hartverwarmende dagelijkse liveshow waarin twaalf bekende sterren zich wagen aan een wervelende zangwedstrijd ten voordele van Music for life.

Juryleden Kris Wauters en Els Pynoo beoordelen samen met een wisselend gastjurylid hoe ze het ervan afbrengen. Regi Penxten en Koen Buyse werken intussen aan de ultieme 'Song for Life'.


Vanaf 2 december strijden Ben Roelants, Lesley-Ann Poppe, Gunter Lamoot, Sien Wynants, Veerle Malschaert, Nasrien Cnops, Tim Van Steenbergen, Hanne Troonbeeckx, Wouter Van Besien, Sofie Dumont, Bert Verbeke en Mathias Vergels om de stem van de kijker in 'Stars for Life' op Eén, een zangwedstrijd waarin ze het tegen elkaar opnemen voor hun zelfgekozen goede doel. Vier dagen per week, van 2 tot en met 19 december, zingen de twaalf bekende gezichten met veel talent de longen uit hun lijf.

Driekoppige vakjury
Ze worden bijgestaan door een zangcoach en krijgen na hun liveoptreden commentaar van een driekoppige vakjury. Behalve de vaste juryleden Els Pynoo en Kris Wauters, beoordeelt ook elke dag een ander derde jurylid de prestaties van de kandidaten. Het gastjurylid wisselt dus elke dag en kan zowel uit eigen land als uit het buitenland komen. De jury geeft advies en commentaar maar beslist niet welke kandidaat naar huis moet. De kijker beslist en zijn stem is geld waard. Elke stem die hij of zij krijgt, levert geld op. Wie de minste stemmen krijgt, moet de show verlaten.

De uiteindelijke winnaar van de zangwedstrijd verdient het meeste geld voor zijn goede doel én wordt de stem en het gezicht van de Song for life. Zo wordt 'Stars for Life' het grootste cadeau van Eén voor Music for life, de actie van Studio Brussel.

Twee topcomponisten
De rode draad doorheen 'Stars for Life' is de Song for life, die tijdens elke uitzending groeit en beter wordt. Aan het einde van de rit wordt de winnaar van 'Stars for Life' het gezicht en de stem van de Song for life. Die wordt dit jaar gecomponeerd door twee topnamen uit de Belgische muziekscène: Regi Penxten en Koen Buyse. Beide Limburgers zijn goede vrienden en aarzelden geen moment om zich samen in te zetten als de componisten voor het ambitieuze project. Voor de song doen ze bovendien een beroep op de Vlaamse koren. Elke aflevering mag één koor het beste van zichzelf geven, onder het professionele oog van Regi of Koen. Het beste koor krijgt de eer na drie weken samen met de winnaar van 'Stars for Life de Song for life te zingen.

Elke liveshow zijn ofwel Koen ofwel Regi aanwezig in de studio om een tipje van de sluier te lichten van hoe de Song for life tot stand komt. Dag na dag ziet de kijker de song groeien en op 19 december is het zover: dan weet Vlaanderen hoe de Song for life klinkt en welk koor de eer krijgt om op de song mee te zingen.

Sam De Bruyn presenteert
Studio Brussel-stem Sam De Bruyn neemt de presentatie van 'Stars for Life' voor zijn rekening. Hij was al actief tijdens vorige edities van Music for life en bewoonde zelf het glazen huis. Sam deed ervaring op als televisiepresentator bij onder andere 'Het Spiegelpaleis' en 'De Laatste Ronde', maar 'Stars for Life' is het eerste primetime-programma dat hij live zal presenteren.

Wie zingt voor welk doel?
Elke sms die de kijker stuurt, levert stemmen op voor de kandidaten, en geld voor zijn of haar goede doel. Bovendien gaat de volledige opbrengst van die sms integraal naar de actie Music for life. De vier grote telecomoperatoren Base, Proximus, Mobistar en Telenet participeren en storten al hun opbrengsten door naar de Koning Boudewijnstichting, zodat de totale opbrengsten volledig naar het goede doel kunnen gaan.

'Stars for Life' zoekt nog koren voor Song for life
In 'Stars for Life' zullen de kijkers niet enkel te weten komen wie het gezicht en de stem van de Song for life zal worden, maar ook welk koor in Vlaanderen het leukst, verrassendst of best is.

Vanaf maandag 18 november mag iedereen zich opgeven met zijn of haar koor. Elke dag zullen Regi Penxten of Koen Buyse één koor uitnodigen om live in de studio het beste van zichzelf te geven. Zij zijn de producers van de song en bepalen dus welk koor tijdens de ultieme finale mee mag zingen met de winnaar van 'Stars for Life'.

'Stars for Life' is daarom op zoek naar karaktervolle koren, die er letterlijk of figuurlijk uitspringen. Breng je met je koor een gospelversie van Get lucky of hebben jullie een heel eigen versie van El bandido van Will Tura? Zijn jullie het enige brandweerkoor van Vlaanderen? Vormen jullie deze kerst een gelegenheidskoor met de collega's van de derde verdieping? Of hebben jullie zelfs een joekel van een hit geschreven?
Stel je kandidaat en stuur een filmpje van dertig seconden in waaruit blijkt dat jouw koor het topkoor is dat Regi en Koen zoeken.

Inschrijven kan via de website van Eén.

'Stars for Life', van maandag tot donderdag live om 21.30 uur vanaf 2 december tot en met 19 december op Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De hulpdiensten rukken uit voor een brandoefening in een wolkenkrabber. Eddie besluit om professionele hulp te zoeken voor Christopher, die last heeft van nachtmerries over de tsunami. Buck heeft verrassend nieuws voor Bobby. Maddie probeert een vrouw te helpen die vermoedelijk wordt misbruikt door haar man.

'9-1-1', om 22.25 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:30
  Sporza op zondag
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: European Championships
 • 17:00
  De mooiste sprookjes van Grimm
  18:00
  Helden
 • 17:00
  De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 17:20
  House M.D.
  20:35
  Non-Stop
 • 16:55
  Emergence
  17:45
  Take Two
 • 16:45
  Motorway Cops
  19:05
  The Graham Norton Show
 • 17:30
  Lang leve koning Julien
  17:50
  Verhalen uit Arcadia: 3 Onder
 • 17:10
  SOS Piet
  18:40
  Super 50
 • 17:30
  Het beste bod
  20:35
  Charlie and the Chocolate Factory
 • 17:05
  Criminal Minds
  20:35
  FBI: International
 • 17:15
  Storage Wars
  19:05
  Bar Rescue
 • 17:00
  Meevliegen Met De Piloten Van Easyjet
  17:55
  A Place in the Sun: Summer Sun
 • 16:55
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 14:05
  Herhalingslus
  20:00
  Trends Summer Talk
 • 17:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
  18:00
  Zing Mee Met Je TV ? In Diksmuide
 • 17:31
  De tip
  17:39
  Tooldokter
 • 17:00
  Welzijn - Studio-Commissie
  17:00
  Wonen - Studio Commissie
 • 16:45
  Mauve.
  17:35
  Midmid
 • 16:50
  Agatha Christie's Marple
 • 16:45
  Millionaire Matchmaker
  17:35
  CSI: NY
 • 17:03
  NOS Europese Kampioenschappen
  18:00
  NOS Journaal
 • 17:10
  Jacobine op 2
  17:41
  EO Metterdaad
 • 17:18
  Tussen Kop en Staart
  17:44
  Wat maak je Menu?