Restaurant Dell'Anno opnieuw onder vuur

dinsdag 1 december 2009

Het blijft rommelen bij Claudio en GaŽlle, de winnaars van het vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. Geen verbaal geweld of bouwovertredingen, maar wel mogelijke problemen met de sociale inspectie. Een ex-werkneemster beweert dat de uitbaters van restaurant Dell'Anno hun personeel niet correct uitbetaalt.

De boekjes blijven smullen van de verhalen rond Claudio en Gaëlle. In Dag Allemaal getuigt een ex-werkneemster dat de sociale wetgeving verschillende keren overtreden werd. Ze werd niet juist uitbetaald en vervolgens gedwongen tot ontslag in onderlinge overeenkomst. Daarnaast zouden de overuren van het personeel in het zwart uitbetaald worden. De ex-werkneemster dreigt ermee de sociale inspectie te waarschuwen.

Volgens Claudio en Gaëlle is er geen vuiltje aan de lucht. 'Het ontslag is gebeurd in overleg met een sociaal bureau. Bovendien is het restaurant uitgerust met een kassasysteem dat verbonden is met de BTW-dienst, waardoor zwartwerk onmogelijk is.', verklaart het jonge koppel aan Dag Allemaal.

Ook na 'Mijn Restaurant!' lijkt Dell'Anno in het oog van de (media-)storm te blijven zitten. Nog voor de finale bleek trouwens dat Claudio het meermaals aan de stok kreeg met zijn personeel. Toen stapte een deel van zijn keukenteam op. Tijdens het programma nog riskeerde hij zelfs een proces toen een woedende Claudio één van zijn obers op een totaal onterechte manier aan de deur zetten.

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op FacebookLees ook:
Claudio en GaŽlle sluiten vrede met stad Kortrijk
Claudio en GaŽlle bedreigen hoofdredacteur Story
Claudio haalt uit naar GaŽlle: 'Ik giet kokende saus over je gezicht'
Ontslagen ober dient klacht in tegen Claudio Dell'Anno

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers