Regiozenders TV OOST en AVS binnenkort 1 zender

vrijdag 14 november 2014

De twee Oost-Vlaamse regionale zenders TV OOST en AVS willen tegen 2015 samensmelten tot n regionale televisiezender in de provincie Oost-Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard.

Dat zei TV OOST-voorzitter Frederik Wittock tijdens het twintigste verjaardagsfeest van zijn zender. De twee zenders probeerden al anderhalf jaar tot een akkoord te komen, en dat is nu eindelijk gelukt onder impuls van gouverneur Jan Briers. Frederik Wittock wil de nieuwe zender tegen 2015 lanceren.


TV OOST is nu nog te bekijken in het Waasland en de Denderstreek, terwijl concurrent AVS uitzendt in het Meetjesland, de Vlaamse Ardennen en Gent. Maar de nieuwe regionale zender moet voor elke Oost-Vlaming zijn, al kunnen ook regionale programma's op de nieuwe zender getoond worden. Dat de fusiezender van krachtig nieuws haar hoofddoel zal maken, staat vast.

Wittock bevestigde dat bij een samenwerking geen jobs verloren zullen gaan. AVS-hoofdredactrice Lucie De Zutter bevestigt dat er stappen ondernomen werden tot een samenwerking, maar is voorlopig minder enthousiast over de lancering van de fusie. AVS zou namelijk ook een gesprek gevoerd hebben met de West-Vlaamse regionale zender WTV-Focus.

Bron: standaard.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers