Raad van Bestuur VRT buigt zich over Transformatieplan

donderdag 10 september 2015

Het zijn woelige tijden voor de VRT. Niet alleen werd er woensdag al actie gevoerd aan de ingang van de omroep, nu willen de vakbonden ook gaan staken. Intussen laat de omroep in een persbericht weten dat de Raad van Bestuur het Transformatieplan van de directie bestudeert.

'De Raad van Bestuur besprak vandaag het voorstel van Transformatieplan van de VRT-directie. De Raad wenst vooreerst zijn waardering uit te spreken voor het geleverde werk.


Tijdens de Raad werd toelichting gegeven over de verschillende onderdelen en geantwoord op vragen voor specifieke verduidelijking.

Op basis van de opmerkingen van de Raadsleden zal de VRT-directie nu een aantal pistes verder uitwerken. Die worden dan opnieuw besproken op de zitting van de Raad volgende week.

De keuzes die nu worden gemaakt zijn van groot strategisch belang. De Raad van Bestuur en de directie van de VRT willen dat Vlaanderen en de Vlamingen in de toekomst kunnen rekenen op een sterke openbare omroep.

De Raad van Bestuur hecht ten slotte veel belang aan een goed overleg met het personeel en respect voor de sociale dialoog.'

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers