Q2 zet najaar in met gloednieuwe reeksen 'S.W.A.T.' en 'Snowfall'

zondag 26 augustus 2018
Foto: Q2 - © MEDIALAAN 2018

Q2 start op maandag 27 augustus met een gloednieuwe avondprogrammatie. Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerde de eerste twee afleveringen van 'Snowfall', hun eerste Amerikaanse reeks, dat elke maandagavond om 22.25 uur te zien is. Daarvoor brengt Q2 om 20.35 uur dubbelafleveringen van 'S.W.A.T.' met Criminal Minds-ster Shemar Moore.

 


 

S.W.A.T.: Wat als je plots de leiding krijgt over een S.W.A.T.-team?
'New leader. New team. New rules.'

Vanaf 27 augustus brengt Q2 elke maandag om 20.35 uur een dubbelaflevering van 'S.W.A.T.', de Amerikaanse actiereeks geschreven door Shawn Ryan (scenarist van de bekroonde, iconische politiereeks 'The Shield') en geproduceerd door Justin Lin (regisseur van de vier 'Fast & Furious'-blockbusters). 'Criminal Minds'-ster Shemar Moore vertolkt agent Daniel Harrelson in de reeks. Tijdens een schietpartij in de straten van Los Angeles raakt de kogel van Daniels chef een onschuldige tiener en wordt hij ontslagen. Wanneer er door het incident onrust heerst in de buurt, krijgt Daniel de opdracht om het S.W.A.T.-team te leiden, omdat hij er is opgegroeid. Kan Daniel een brug bouwen tussen de politie en 'zijn' buurt?

'Snowfall': welke gevolgen heeft de uitbraak van de grote crackepidemie?
'This is how crack began.'

Adil El Arbi en Bilall Fallah ('Patser') regisseerden de eerste twee afleveringen van 'Snowfall', dat vanaf 27 augustus elke maandagavond om 22.25 uur te zien is bij Q2. Met deze reeks werkte het Belgische regisseursduo voor de eerste keer mee aan een Amerikaanse reeks. Tijdens de uitbraak van de grote crackepidemie in Los Angeles in de jaren '80 worden verschillende verhaallijnen gevolgd: die van een jonge drugsdealer Franklin Saint, de undercoveroperatie van CIA-agent Teddy McDonald en de worstelaar Oso die door een Mexicaanse drugkartel gerekruteerd wordt. Welke invloed heeft de crackepidemie op hen en op de stad?

Adil El Arbi en Bilall Fallah: ''Snowfall' is onze eerste Amerikaanse shit en één van de beste scripts die we gelezen hebben. Het beschikt over alle elementen die wij boeiend vinden: de probleemwijken van L.A., de jaren ‘80, de crackepidemie. Dit moet 'Black' zijn, maar dan tienduizend keer beter.' 

'S.W.A.T.', elke maandagavond vanaf 27 augustus een dubbelaflevering om 20.35 uur op Q2.
'Snowfall', elke maandagavond vanaf 27 augustus om 22.35 uur op Q2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers