Piet Van Roe neemt (nogmaals) afscheid van de VRT

vrijdag 1 juni 2007

Geen stille aftocht voor gedelegeerd bestuurder ad interim Piet Van Roe. Bij zijn afscheid zegt Van Roe dat het vorige VRT management bewust zijn eigen inkomsten overschatte.

'


Het beheerscontract berust op een misverstand. En de inkomsten staan niet in verhouding met de ambitieuze opdracht die de publieke omroep de komende jaren moet uitvoeren. We moeten veel meer doen met minder middelen.' aldus Van Roe.
 
Het vorige management onder leiding van Tony Mary heeft de eigen inkomsten van de VRT veel te hoog ingeschat. Zo moeten de inkomsten van de interactieve diensten, reclame en merchandising stijgen van 132 miljoen euro naar 176 miljoen euro in 2011. 'Onhaalbaar', aldus Van Roe. 
 
Bovendien stagneert de reclamemarkt en zijn de inkomsten uit televisiesponsoring gehalveerd. Van Roe wil geen zondebok zoeken voor deze overschatting en zegt dat beide partijen ter goede trouw hebben gehandeld.
 
Maar toch wil Piet Van Roe een duidelijk advies meegeven aan zijn opvolger Dirk Wauters: 'Het is aan te raden om de raming van de eigen inkomsten opnieuw te berekenen in functie van de nieuwe omgevingsfactoren. Als blijkt dat er een onevenwicht bestaat tussen de opdracht en de middelen, moet zo snel mogelijk een gesprek worden gestart met de overheid om de beheersovereenkomst aan te passen aan de realiteit'. Dirk Wauters start vrijdag als gedelegeerd bestuurder van de VRT.
 
Tony Mary is niet akkoord. "Als je inkomsten plant en je kunt die daarna niet genereren, dan heb je een probleem", zegt Tony Mary, voormalig gedelegeerd bestuurder van de VRT. En daarmee verwijst hij naar het 'Flikken'-incident van een jaar geleden. Toen wou Tony Mary 'Flikken' aanbieden tegen betaling via digitale televisie. Maar zowel minister van Media Geert Bourgeois als de raad van bestuur van de VRT vonden dat niet kunnen.
 
En er zijn nog dingen die Tony Mary van het hart moeten. 'Wij hadden grote inkomsten met "Net gemist" voorzien. Ik heb de laatste negen maanden geen enkele actie gezien om mensen die dienst te doen krijgen".
 
Bron : Het Nieuwsblad / VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers