Overname VT4 en VIJFtv door De Vijver ligt onder vuur

zaterdag 27 augustus 2011

Er is een kink in de kabel van het mooie Woestijnvisverhaal gekomen. De auditeur van de Raad van Mededinging heeft bezwaren tegen de overname van VT4 en VIJFtv door Woestijnvis. Normaal werd verwacht dat dit maar een formaliteit zou zijn, maar volgens De Tijd zou de auditeur van de Raad van Mededinging eisen dat alle banden met de VRT doorgeknipt worden. Nogal vaak volgt de raad het advies van de auditeur.

De auditeur vreest dat VT4 en VIJFtv inzage zullen kunnen krijgen in de programmatie van VRT, als ze nog langer blijven samenwerken met de openbare omroep. Zo zou SBS een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van de VMMa (vtm, 2BE), want SBS zou er zijn programmatie kunnen op afstellen. VT4 zou bijvoorbeeld zwak kunnen programmeren als er Woestijnvisprogramma's worden uitgezonden op de VRT en sterk programmeren als ze op voorhand weten dat VRT maar zwakke programma's gepland heeft.

Daarom eist de auditeur dus dat de banden tussen VRT en Woestijnvis na midden 2012 volledig worden doorgeknipt. Indien de raad het advies van de auditeur volgt, dan volgt een diepgaander onderzoek, waardoor de goedkeuring wordt uitgesteld. In het beste geval volgt er al begin september een uitspraak.

Bron: De Tijd


DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers