Overname VT4 en VIJFtv door De Vijver ligt onder vuur

zaterdag 27 augustus 2011

Er is een kink in de kabel van het mooie Woestijnvisverhaal gekomen. De auditeur van de Raad van Mededinging heeft bezwaren tegen de overname van VT4 en VIJFtv door Woestijnvis. Normaal werd verwacht dat dit maar een formaliteit zou zijn, maar volgens De Tijd zou de auditeur van de Raad van Mededinging eisen dat alle banden met de VRT doorgeknipt worden. Nogal vaak volgt de raad het advies van de auditeur.

De auditeur vreest dat VT4 en VIJFtv inzage zullen kunnen krijgen in de programmatie van VRT, als ze nog langer blijven samenwerken met de openbare omroep. Zo zou SBS een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van de VMMa (vtm, 2BE), want SBS zou er zijn programmatie kunnen op afstellen. VT4 zou bijvoorbeeld zwak kunnen programmeren als er Woestijnvisprogramma's worden uitgezonden op de VRT en sterk programmeren als ze op voorhand weten dat VRT maar zwakke programma's gepland heeft.

Daarom eist de auditeur dus dat de banden tussen VRT en Woestijnvis na midden 2012 volledig worden doorgeknipt. Indien de raad het advies van de auditeur volgt, dan volgt een diepgaander onderzoek, waardoor de goedkeuring wordt uitgesteld. In het beste geval volgt er al begin september een uitspraak.

Bron: De Tijd


DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers