Opnieuw zware kritiek op VRT-topman Tony Mary

woensdag 26 juli 2006

VRT-topman Tony Mary ligt opnieuw zwaar onder vuur. En dit keer komt de kritiek dan nog wel uit eigen huis. VRT-journalist Marc Van de Looverbosch haalt in zijn functie als voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Beroepsjournalisten (VVJ) zwaar uit naar zijn gedelegeerd bestuurder.

In h

et commentaarstuk van 'De Journalist', het tijdschrift van de VVJ schrijft Van de Looverbosch het volgende: 'Tony Mary doet vreemde dingen. Hij bedreigt nu zelfs andere media en met name het weekblad Knack.' Hiermee doelt hij op de brief die de advocaten van de VRT en Tony Mary schreven naar het weekblad. Mary had opgevangen dat Knack een artikel wou brengen over zijn onkostennota en aan consultants betaalde bedragen. De VRT-topman eiste dat hij het artikel voor publicatie kon lezen om te vermijden dat er onjuiste informatie werd verspreid.

'Dit is nooit gezien en ongehoord', schrijft Van de Looverbosch. De redactie van Knack verdient alle steun in deze poging tot intimidatie.

Van de Looverbosch, momenteel Wetstraatjournalist bij de VRT, verwacht geen problemen door de kritiek op zijn werkgever. De journalist benadrukt dat hij het standpunt inneemt als voorzitter van de VVJ en in die hoedanigheid een mening verdedigt van zijn collega's en de raad van bestuur.

Bron: De Standaard

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'! 

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers