Opnieuw zware kritiek op VRT-topman Tony Mary

woensdag 26 juli 2006

VRT-topman Tony Mary ligt opnieuw zwaar onder vuur. En dit keer komt de kritiek dan nog wel uit eigen huis. VRT-journalist Marc Van de Looverbosch haalt in zijn functie als voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Beroepsjournalisten (VVJ) zwaar uit naar zijn gedelegeerd bestuurder.

In h

et commentaarstuk van 'De Journalist', het tijdschrift van de VVJ schrijft Van de Looverbosch het volgende: 'Tony Mary doet vreemde dingen. Hij bedreigt nu zelfs andere media en met name het weekblad Knack.' Hiermee doelt hij op de brief die de advocaten van de VRT en Tony Mary schreven naar het weekblad. Mary had opgevangen dat Knack een artikel wou brengen over zijn onkostennota en aan consultants betaalde bedragen. De VRT-topman eiste dat hij het artikel voor publicatie kon lezen om te vermijden dat er onjuiste informatie werd verspreid.

'Dit is nooit gezien en ongehoord', schrijft Van de Looverbosch. De redactie van Knack verdient alle steun in deze poging tot intimidatie.

Van de Looverbosch, momenteel Wetstraatjournalist bij de VRT, verwacht geen problemen door de kritiek op zijn werkgever. De journalist benadrukt dat hij het standpunt inneemt als voorzitter van de VVJ en in die hoedanigheid een mening verdedigt van zijn collega's en de raad van bestuur.

Bron: De Standaard

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'! 

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers