Opnames nieuwe VTMKZOOM-reeks 'Kattenoog' in volle gang

donderdag 30 juli 2015

Eerder werd al aangekondigd dat VTMKZOOM dit najaar een gloednieuwe fictiereeks zal uitzenden: 'Kattenoog Het Geheim van de Griezelclub'. De opnames voor de reeks in Deurle, Berlare en Oostakker zijn deze maand gestart.

In deze griezelreeks op kindermaat staan mysterie, spanning én humor centraal. 'Kattenoog' kan rekenen op een sterke cast met onder meer Ian Thomas, Kürt Rogiers, Eline de Munck en Urbanus. De opnames lopen nog tot september.


Het verhaal: grizelen met een knipoog en veel humor
De fictiereeks speelt zich af in Kattenoog, een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie, waarvoor de Griezelclub in het leven werd geroepen. Hun taak is duidelijk: het dorp en de inwoners beschermen voor heksen, vampiers, weerwolven en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen ligt op het Kattenoog-eiland. Dat verloopt alleen niet zonder slag of stoot…

De Kattenoog-legende houdt ondertussen Max, dé ster van het online griezelkanaal BOE tv, bezig. Samen met zijn cameraman Boris en gloednieuwe co-host Daphne trekt hij naar het mysterieuze dorpje om het geheim van de magische steen te ontrafelen… Is de legende waar of niet waar?

De hoofdcast

Ian Thomas als Max
IJdeltuit Max is een populair gezicht op BOE tv en presenteert 'Mythologisch', een programma waarin hij mythe en legende probeert te ontmaskeren. Het Kattenoog-mysterie is dan ook spek voor zijn bek. Samen met Daphne en Boris trekt hij naar het mysterieuze dorpje. De hamvraag voor hun programma: is de legende van het Kattenoog waar of niet waar?

Kürt Rogiers ('Spitsbroers', 'Danni Lowinski') als Sol
Sol is de vader van Eli en wellicht degene die het meest gelooft in de legende van het Kattenoog. Sol was ooit lid van de nu ontbonden Griezelclub. Na een heroïsch gevecht worden zijn zoon Eli en diens vrienden Robin en Simone de nieuwe Griezelclub. Sol is getrouwd met Hannah.

Urbanus ('Urbanus Vertelt', 'Urbain') als tweeling Fossil en Gregor
Urbanus kruipt in de huid van de tweeling Fossil en Gregor. Gregor is een blinde strandjutter die af en toe uit het niets opduikt aan de rand van het meer. Fossil is de opzichter van de begraafplaats, gelegen rondom de kerk van Kattenoog.

Eline De Munck ('Crimi Clowns', 'Louislouise') als Olivia
Eline De Munck vertolkt een dubbele rol: ze is de au pair van Simone, maar kruipt ook in de huid van de onsterfelijke heks Olivia Bruynoog die uit is op de magische krachten van het Kattenoog.

Nathan Naenen ('Altijd Prijs', 'Ontspoord', 'Noordzee – Texas') als Boris
Boris is de cameraman van BOE tv die alles wat Max en Daphne opsporen in het dorpje Kattenoog nauwlettend registreert en nadien monteert.

Warre Verlinden als Eli
Eli is de zoon van Sol en Hannah en zal een van de nieuwe leden worden van de Griezelclub. Hij houdt ervan om te griezelen met zijn vrienden Robin en Simone en is de beste in  'shockeffects': mensen heel hard laten verschieten met griezelige trucs.

Emma Verlinden ('Labyrinthus') als Robin
De hypersensitieve Robin is een van de beste vrienden van Eli en wordt samen met hem uitverkoren als een van de nieuwe leden van de Griezelclub. Haar grootmoeder Leen lijkt meer te weten over het Kattenoog, al begrijpt Robin niets van wat ze erover vertelt.

Rosaline Lantink ('De Club van Lelijke Kinderen', 'Bobby en de Geestenjagers') als Simone
De excentrieke Simone is de derde uitverkorene van de Griezelclub. Zij is ook een van de beste vrienden van Robin en Eli. Ze houdt minstens evenveel van griezelen als Eli en is gek op zijn shockeffects.

Britt Scholte ('Brugklas', 'SpangaS') als Daphne
De spirituele Daphne is de gloednieuwe co-host van Max. Ze is beroepsmedium en bijgevolg erg bijgelovig, iets waar Max en Boris niets van begrijpen en zich af en toe wel eens aan ergeren. Al heeft Max ook wel een verdoken boontje voor Daphne.

Ingrid De Vos ('De Behandeling', 'Vriendinnen') als Leen
Leen is de grootmoeder van Robin die duidelijk meer weet over het Kattenoog. Al deelt ze daar niet veel over met niemand.

En vele andere castleden...

Verder zijn er onder meer ook rollen weggelegd voor de volgende acteurs:

- Sofie Heyens ('Deadline 25/5', 'Deadline 14/10') speelt dokter Hannah, de vrouw van Sol en de moeder van Eli.
- Herman Boets ('Aspe', 'Spring') speelt Oom Bob, de uitbater van het plaatselijke pannenkoekenhuisje die graag profiteert van de legende om allerhande souvenirs te verkopen aan toeristen.
- Door Van Boeckel ('Booh!', 'Kinderen van Dewindt') vertolkt campinguitbater Jeff. Hij verwelkomt jaarlijks heel wat toeristen op de lokale camping die het dorpje Kattenoog als een leuke attractie beschouwen.
- Sasha Rosen (musicals 'Sneeuwwitje', 'Mamma Mia!', 'Grease') kruipt in de rol van Ilse, de moeder van Robin. Zij is absoluut geen voorstander van het heksenjagen.
- Birgit Schuurman ('Black Out', 'Pijnstillers') speelt Charlotte, de moeder van Simone.

Het creatieve team achter de schermen
'Kattenoog' is een eerste productie van Het Konijn en Santeboetiek (WPG Uitgevers). Het verhaal is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder andere 'Het Huis Anubis' en 'VRijland'. Douglas Boswell, die eerder al de regie deed voor 'De Elfenheuvel' en de speelfilm 'Labyrinthus', regisseert de fictiereeks. Voor deze laatste speelfilm werd Boswell recent nog bekroond met de Gryphon +10 Award, de Grote Prijs op het Internationaal Jeugdfilmfestival Giffoni in Italië.

'Kattenoog' wordt gerealiseerd in samenwerking met RTL Telekids Nederland, Goed Verhaal en met de steun van het Mediafonds.


DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Grote Onbekende' (Eén)

Lucs eerste stop is in Schotland waar hij zijn dochter Justine bezoekt op Erasmus. Justine studeert rechten en neemt haar vader maar al te graag mee naar de les. In Noorwegen ontmoet hij Tuur, die voor zijn studies sportwetenschappen regelmatig op excursie mag. Samen ontdekken ze aan den lijve dat skin in de Noorse bergen niet zo simpel is als het lijkt. In het Bulgaarse stadje Plovdiv leert Luc Arthur kennen. Hij heeft cerebrale parese waardoor op Erasmus vertrekken voor hem een nog grotere uitdaging is.

'Het Grote Onbekende', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 09:00
  Herfstbeelden
  10:00
  Radio2 op n
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Herfstbeelden
 • 09:55
  Squish
  10:05
  Ninja Express
 • 09:50
  Geen Uitzending
  11:55
  Echte verhalen: De buurtpolitie
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  House Rules
 • 00:55
  Onderbreking
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 03:40
  Geen Uitzending
  13:20
  The Graduate
 • 09:50
  Team Dronix
  10:15
  Beyblade Burst Turbo
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Geen uitzending
 • 09:55
  Geen uitzending
  12:00
  The Simpsons
 • 09:15
  Geen uitzending
  10:15
  E.R. - Emergency Room
 • 06:00
  NRJ Get Up
  10:00
  LOOP Play6
 • 09:35
  The Block Australia
  10:30
  MasterChef USA
 • 09:50
  Pasta & risotto
  10:10
  Toasted!
 • 09:00
  Panelgesprek BVZD
  10:00
  Herhalingslus
 • 09:00
  Een Uur Sorry Music
  10:00
  Lf !
 • 09:58
  Vloercoating
  10:04
  De ambachter
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 09:30
  Dok
  10:15
  Stamnummer 1
 • 09:50
  Sister Boniface Mysteries
  10:35
  Midsomer murders
 • 09:35
  Tiny House Nation
  10:30
  Below Deck
 • 09:39
  Goedemorgen Nederland
  10:00
  NOS Journaal (ochtend)
 • 09:35
  Frontlinie
  10:15
  Nieuwsuur
 • 09:54
  Pingu
  10:00
  Ella, Oscar & Hoo