Nieuwe zender Exqi start dit najaar

zondag 2 augustus 2009

Alfacam-topman Gabriel Fehervari gaf dit weekend een uitgebreid interview aan De Standaard. Daaruit blijkt dat de plannen voor de nieuwe generalistische zender Exqi ver gevorderd zijn. Eind deze maand zou bekend worden wanneer de nieuwe zender start en hoe het er allemaal gaat uitzien. Verwacht wordt dat Exqi in de loop van de herfst de uitzendingen start.

De a

mbitie van Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, het moederbedrijf van Exqi, is niet gering. Hij wil de grote zenders Eén en vtm naar de kroon steken. Hij moet dit doen met (veel) minder geld, maar zoekt zijn heil in het 360°-model. televisie, radio, print, online... Het telt allemaal mee.

De plannen van Fehervari bestaan al langer. Maar Telenet, exploitant van het volledige Vlaamse kabelnetwerk, lag dwars. Zij wilen Exqi niet op hun analoge kabel toelaten. Daar zou nu verandering in gekomen zijn. Al hoor je van Fehervari nog geen bevestiging. 'We hebben in april van vorig jaar de gesprekken met Telenet aangevat. De algemene zender moet op de analoge kabel komen om het economisch haalbaar te maken. De rest van onze zenders: Exqi Sport en Exqi Culture kunnen gemakkelijk digitaal blijven. Het zelfde geldt voor de nog op te richten Exqi Life en Exqi News', aldus Fehervari in De Standaard.

Het doelpubliek waarop Exqi mikt blijkt heel breed te zijn. Maar voor 'soaps en domme spelletjes' moet je niet bij Exqi zijn. 'We schuiven vier waarden naar voor: individualiteit, groepsgevoel, duurzaamheid (liefdadigheidsprogramma's) en sowieso een positieve aanpak.'

Daarnaast is er ook nog radio. Exqi nam onlangs radiozender Be One over. Een zeer kleine zender op de Vlaamse radiokaart. 'Het gaat om de frequenties. En we gaan nog frequenties bijkopen. Zo gaan we Exqi radio uitbouwen', zegt Gabriel Fehervari.

Het volledige interview met Gabriel Fehervari kan je nalezen op de website van De Standaard.

Bron: standaard.be


Lees ook:
EXQI krijgt zendvergunning voor Wallonië
Jan Verheyen presenteert quiz op EXQI
Nieuwe zender EXQI wil 20% marktaandeel

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers