Nieuwe zender Exqi start dit najaar

zondag 2 augustus 2009

Alfacam-topman Gabriel Fehervari gaf dit weekend een uitgebreid interview aan De Standaard. Daaruit blijkt dat de plannen voor de nieuwe generalistische zender Exqi ver gevorderd zijn. Eind deze maand zou bekend worden wanneer de nieuwe zender start en hoe het er allemaal gaat uitzien. Verwacht wordt dat Exqi in de loop van de herfst de uitzendingen start.

De a

mbitie van Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, het moederbedrijf van Exqi, is niet gering. Hij wil de grote zenders En en vtm naar de kroon steken. Hij moet dit doen met (veel) minder geld, maar zoekt zijn heil in het 360-model. televisie, radio, print, online... Het telt allemaal mee.

De plannen van Fehervari bestaan al langer. Maar Telenet, exploitant van het volledige Vlaamse kabelnetwerk, lag dwars. Zij wilen Exqi niet op hun analoge kabel toelaten. Daar zou nu verandering in gekomen zijn. Al hoor je van Fehervari nog geen bevestiging. 'We hebben in april van vorig jaar de gesprekken met Telenet aangevat. De algemene zender moet op de analoge kabel komen om het economisch haalbaar te maken. De rest van onze zenders: Exqi Sport en Exqi Culture kunnen gemakkelijk digitaal blijven. Het zelfde geldt voor de nog op te richten Exqi Life en Exqi News', aldus Fehervari in De Standaard.

Het doelpubliek waarop Exqi mikt blijkt heel breed te zijn. Maar voor 'soaps en domme spelletjes' moet je niet bij Exqi zijn. 'We schuiven vier waarden naar voor: individualiteit, groepsgevoel, duurzaamheid (liefdadigheidsprogramma's) en sowieso een positieve aanpak.'

Daarnaast is er ook nog radio. Exqi nam onlangs radiozender Be One over. Een zeer kleine zender op de Vlaamse radiokaart. 'Het gaat om de frequenties. En we gaan nog frequenties bijkopen. Zo gaan we Exqi radio uitbouwen', zegt Gabriel Fehervari.

Het volledige interview met Gabriel Fehervari kan je nalezen op de website van De Standaard.

Bron: standaard.be


Lees ook:
EXQI krijgt zendvergunning voor Walloni
Jan Verheyen presenteert quiz op EXQI
Nieuwe zender EXQI wil 20% marktaandeel

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers