Nieuwe humoristische fictiereeks 'It's Showtime!' van Bart De Pauw

dinsdag 27 september 2016

Op 4 juli zijn de opnames van de nieuwe humoristische fictiereeks 'It's Showtime!' gestart, een coproductie van Koeken Troef!, En en Telenet, met onder andere Stijn Steyaert, Ella-June Henrard, Tom Audenaert, Kevin Bellemans, Lies Pauwels, Thomas De Smet en Bart De Pauw.

'It's Showtime!' vertelt het verhaal van Kenny, een jongeman van 22 die het koste wat het kost wil maken in de showbizzwereld. Hij is de spilfiguur van de reeks en van de volkse maar liefdevolle familie De Rouck, die hem overal vergezelt. Kenny wil met zijn onbegrensde ambitie werkelijk alles uitproberen: zingen, dansen, goochelen, vuurspuwen, noem maar op. Hij denkt echter niet verder dan de plaatselijke jaarmarkt, het schoolfeest of een braderie.


Daarnaast heeft Kenny een klein, petieterig probleem: hij heeft absoluut geen talent, en verwart talent met de goesting om iets te betekenen in de showbizz, een gegeven dat zowel Kenny als zijn familie niet inzien. Zij geloven immers rotsvast in zijn kunnen en beschouwen hem als een winnend loterijticket - alleen moet de trekking nog plaatsvinden. De krampachtige of dwaze pogingen van Kenny om overal door te breken, brengen hem en zijn familie vaak in grote problemen met desastreuse gevolgen.

Het scenario is geschreven door Bart De Pauw ('Quiz Me Quick', 'De Biker Boys') en de regie is in handen van Pietje Horsten ('Buiten De Zone', 'W817', 'Loslopend Wild').

Samenwerking
'It's Showtime!' is een coproductie van Koeken Troef!, Eén en Telenet. De reeks kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen deze drie partners en zal in 2017 op Telenet en Eén te zien zijn.

Olivier Goris, netmanager Eén: 'Fictie en Bart De Pauw, dat zorgt elke keer weer voor vonken. Bart maakte al eerder het geweldige 'Quiz Me Quick' en het fantastische 'De Biker Boys' voor Eén, en met 'It's Showtime!' komt daar nog een straffe reeks bij.'

'Al in het scenario zat een heel eigen touch, en dat wordt ook perfect vertaald naar het scherm. Hoe het verhaal in beeld wordt gebracht, hoe de acteurs zich smijten in hun rol... Fantastisch! We zijn dan ook heel trots dat we bij Eén 'It's Showtime!' kunnen uitzenden in 2017.'

Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing Telenet: 'Straffe Vlaamse series worden altijd erg gesmaakt door onze klanten, en bij Telenet vinden we het belangrijk om te blijven investeren in Vlaamse fictie. Daarom hebben we er ook voor gekozen om 'It's Showtime!' te coproduceren vanuit ons STAP fonds. Maar naast zuurstof geven aan kwaliteitsvolle lokale producties, willen we ook kijken naar innovatieve kijkmodellen. Onze klanten bepalen immers steeds meer zelf wanneer ze wat bekijken. We zijn dan ook verheugd dat we onze klanten in 2017 It's showtime! kunnen aanbieden.'

Bart De Pauw, bezieler, scenarist en acteur: ''It's showtime!' gaat over gewone mensen die graag een verschil willen maken in hun aardse leven, een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Het is een lieve, warme reeks vol bizarre maar aimabele personages waar de kijker hopelijk heel hard voor zal supporteren. De stuntelige manier waarop ze proberen dat verschil te maken, leidt meermaals tot grappige en onverwachte situaties, maar ook vaak tot mooie ontroerende momenten.'

Cast

Stijn Steyaert – Kenny
Kenny (vertolkt door Stijn Steyaert) is de oudste zoon van de familie. Zijn grote droom is het te maken in de showbizz, en ook al is zijn talent nogal beperkt, de goesting is groot. Hij is een erg gevoelige en goede jongen. Kenny is altijd bijzonder enthousiast over alles, maar is te lief en te kwetsbaar voor de wereld in het algemeen en de showbizz in het bijzonder.

Bart De Pauw - Ons pa
De vader van Kenny - beter bekend als ons pa - is een stugge, gezette man van weinig woorden. Als hij al eens geëmotioneerd een onsamenhangende speech brabbelt, reageert de familie vertederd: 'Pa, gij zijt toch soms zo ne woordsmid.'  Ons pa stelt zich onvoorwaardelijk ten dienste van zijn zoon, en wie Kenny kwaad wil doen zal eerst langs hem moeten raken. Ons pa wordt gespeeld door scenarioschrijver Bart De Pauw.

Lies Pauwels - Tante Daisy
Tante Daisy is de oudere zus van ons pa. Zij is het kloppende hart van de familie De Rouck. De veroveringen van ons pa waren soms hevig en turbulent, maar ze zijn nooit lang gebleven. Het is steeds tante Daisy geweest die het gezin en de vruchten van ons pa’s liefdes bij elkaar heeft gehouden. Ook zij steunt haar lievelingsneefje door dik en dun, al komt haar goede raad meestal van tarotkaarten of pendels. Tante Daisy wordt gespeeld door Lies Pauwels.

Ella-June Henrard - Rebecca
Rebecca is Kenny’s stiefzus. Een mooi, lief meisje dat wat goedgelovig is en een rotsvast vertrouwen heeft in het goede van de wereld en de mensheid. Ze bezit het vermogen om steeds enthousiast te blijven, ook al vormen zich onweerswolken aan de horizon. Rebecca wordt vertolkt door Ella-June Henrard.

Thomas De Smet - Max
Max (gespeeld door Thomas De Smet) is het jongere halfbroertje van Kenny. Hij is de slimste van de bende, maar heeft alleen zijn jonge leeftijd nog wat tegen. Max is de voorzitter van Kenny’s fanclub, die voorlopig alleen uit familieleden bestaat. Stilaan ontpopt hij zich meer en meer tot de manager van Kenny, maar de keuzes die Max maakt zijn niet altijd de juiste, om het zacht uit te drukken.

Kevin Bellemans - Bruno
Bruno is het licht ontvlambare ex-liefje van Rebecca. Een stevige, geblokte kerel met kort gemillimeterd haar. Hun relatie is net voorbij, en Bruno staat voortdurend bij Rebecca op de stoep om haar terug te winnen. Op emotioneel vlak is hij soms net een klein kind, en Bruno snapt niet wat hij verkeerd doet bij Rebecca. Af en toe verschijnt hij dan ook op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Bruno wordt gespeeld door Kevin Bellemans.

Tom Audenaert - Wijkagent Willy
Wijkagent Willy Wynants (Tom Audenaert) is een goedhartige, joviale flik. Hij is een vriend aan huis, al komt hij toch vooral voor Tante Daisy. Om haar ten gunste te zijn, kleurt hij dikwijls buiten de lijntjes als de familie zich weer in een of andere penibele situatie heeft gemanoeuvreerd.

Gastacteurs
De hoofdcast wordt aangevuld met een pak getalenteerde gastacteurs: Wim Willaert, Lucas Van den Eynde, Daisy Thys, Ben Segers, Maaike Cafmeyer, Dries Heyneman, Ivo Pauwels, Alice Toen, Anne-Laure Vandeputte, Kamal Kharmach, Marieke Dilles, Piet De Praitere, Lucas Smolders, Manou Kersting en Wannes Cappelle.

'It's Showtime!' is ten vroegste in 2017 via Telenet en op Eén te zien.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers