Nieuwe docureeks 'T1' geeft unieke kijk in het leven van Belgische top-voetbaltrainers

donderdag 21 november 2019

Een voetbaltrainer is ook maar een mens. Met die gedachte in het achterhoofd neemt televisiepresentator en voetbalcommentator Bart Raes vanaf vrijdag 22 november wekelijks plaats aan tafel met acht gewezen en actieve voetbaltrainers van nationaal topniveau.

Het resultaat van die gesprekken is 'T1', een programma dat een diepe en persoonlijke kijk biedt in het leven langs de zijlijn en de impact daarvan op het privé- en gezinsleven. 'T1' is vanaf 22 november in zes wekelijkse afleveringen te zien, elke vrijdagavond om 22.45 uur op Play Sports.


Acht (ex-)coaches, acht verschillende verhalen
Voetbaltrainer op topniveau: een droomjob, of een hondenstiel? Bart Raes onderzocht het samen met acht hoofdtrainers oftewel T1’s van vroeger en nu uit de Belgische voetbalcompetitie. Hein Vanhaezebrouck, Philippe Clement, Yves Vanderhaeghe, Bob Peeters, Jacky Mathijssen, Ariël Jacobs, Georges Leekens en Glen De Boeck geven op die manier een inkijk in de onderbelichte aspecten die komen kijken bij hun job. Want de stiel van voetbaltrainer wordt wel eens onderschat. Een hoofdtrainer of T1 leidt een KMO van ongeveer 60 werknemers en moet bovendien een hecht team smeden van personen van over de hele wereld met een uiteenlopende achtergrond en cultuur. Een T1 is tegelijk CEO, psycholoog, motivator, organisator, video-analist, mediafiguur én boegbeeld van een club. In goede en in slechte tijden.

'T1' is dus geen programma over spel en strategie. Wel over mens en leven. Overwint de passie en toewijding het van de opofferingen op het gezinsleven? Hoe verslavend is de energie van een ploeg in topvorm en de euforie van de overwinning? En weegt dat op tegen een stadion vol boegeroep en kritische nieuwsberichten in nationale media in tijden van crisis? Zorgt een ontslag voor een diep dal, of is het misschien soms gewoon een opluchting?

Bart Raes neemt de kijker vanaf 22 november mee om een antwoord te zoeken op die vragen. Het hele seizoen van zes afleveringen lang loopt de kijker mee doorheen de hele levenscyclus van een trainer: van de aanstelling en riante zeges en triomfen over het onvermijdelijke ontslag tot het doorzettingsvermogen en de wederopstanding.

De eerste van zes aflevering van 'T1' verschijnt op vrijdag 22 november om 22.45 uur op Play Sports. Na uitzending is voor Play Sports-abonnees de aflevering ook op te vragen via de TV-theek. Wekelijks een nieuwe aflevering.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op En.

Dossiers