Nieuw seizoen van 'Thuis' start in ziekenhuis - SPOILERS

maandag 3 september 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

Het 24ste seizoen van 'Thuis' begon vanavond met opnieuw een razend spannende aflevering. Verschillende personages belandden in het ziekenhuis.

Leo's toestand is kritiek: na de duw van Stan bleef hij achter met een zwaar hersentrauma. Waldek slaagde erin Mayra en Zoë te bevrijden uit het brandende autowrak, maar blijft met walging en teleurstelling achter nu hij weet dat Zoë niet zijn biologische dochter is. De kijker kwam dus eindelijk te weten wie overleeft, maar vernam ook dat er een nieuw slachtoffer is, de kleine Britney.


Enkele wendingen op een rijtje

Waldek, Mayra en Zoë
Waldek, Mayra en Zoë bleven met hun drieën achter in een brandende auto nadat Mayra en Waldek frontaal tegen elkaar waren gebotst. Bovendien vertelde Mayra eindelijk de waarheid over Zoë: ze is niet hun biologische dochter. De zwaar geschrokken Waldek bleef een tijdje bewegingsloos in de auto zitten, maar schoot dan toch in actie en redde als eerste de kleine Zoë. Ondanks de twijfel op zijn gezicht, keerde hij terug naar het wrak om ook Mayra te bevrijden. In het ziekenhuis kreeg Waldek  te horen dat Zoë oké was, net als Mayra. Maar tussen het koppel zit er duidelijk iets mis. Voor Waldek breken er angstige tijden aan nu hij op de hoogte is van Mayra’s leugens over Zoë.

Leo na de stoot van Stan
De spanningen tussen Stan en Leo bereikten een tragisch hoogtepunt wanneer Leo na een duw van Stan neerviel op de grond. Stan sloeg in paniek op de vlucht met zijn brommer. Marianne en Tom vonden Leo op de vloer met een plas bloed onder zijn hoofd. In het ziekenhuis was de diagnose van de dokters hard: Leo heeft een hersentrauma opgelopen, wat gezien zijn leeftijd bijzonder gevaarlijk is. En erger: er is een zwelling vastgesteld in zijn hersenen waardoor hij onder het mes moet om ernstige hersenschade te vermijden.

Marianne kan haar bezorgdheid niet verbergen. De onduidelijkheid over wat er is gebeurd met Leo, vreet aan haar. Intussen probeerde Tom contact op te nemen met Stan, maar die is niet bereikbaar sinds hij Leo voor dood achterliet.

Britney gewond na de Peter-Kobe-kus
De kijker zag hoe Peter en Kobe een ontspannende namiddag beleefden aan de visvijver. Wanneer Peter na wat stoelgeschommel achterover viel, stonden de twee makkers plots oog in oog met een onverwachte kus tot gevolg. Wat blijkt? Peter liet de kus niet gebeuren en vroeg aan Kobe waar dat vandaan kwam. Kobe schrok van zichzelf, maar nog voor hij er dieper op in kon gaan, hoorden ze een luide gil vanuit het struikgewas komen. Peter en Kobe vonden Britney gewond op de grond. Britney zag immers alles gebeuren vanuit de struiken en filmde het hele gebeuren met haar tablet.

In het ziekenhuis vernamen Nancy en pluspapa Dieter dat ze buiten levensgevaar verkeerde. Ze houdt breuken en kneuzingen over aan het mysterieuze ongeval. Uit verklaringen van Dieters politiecollega's blijkt dat Britney is aangereden door iemand op een brommer die vluchtmisdrijf pleegde.

Intussen bleef Kobe verward achter aan de vijver. Wat betekent de kus voor de vriendschap tussen hem en Peter? Kan alles hetzelfde blijven? En wat als de kusvideo op de tablet van Britney ontdekt wordt? Het beloven rumoerige tijden te worden op de Withoeve.

Het nieuwe seizoen van 'Thuis', van maandag tot vrijdag om 20.10 uur op Eén en VRT NU.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
thuisopeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers