Nieuw seizoen 'In Godsnaam' in startweek VIER

dinsdag 28 augustus 2012

In haar nieuwe reeks van 'In Godsnaam' verkent journaliste Annemie Struyf vanaf de startweek van VIER de wereld van de laatste, Vlaamse missiezusters. Vanuit het klooster van de 'Zusters van de Jacht' in Heverlee trekt Annemie de wereld rond.

Op zoek naar de laatste kranige, uitgeputte of onvermoeibare missionaris reist ze van de brousse in Congo naar het hartje van Manhattan, van de indianen in Mexico naar de tentenkampen van Haïti, van de chaos in Kinshasa naar het diepe zuiden van Texas. Tot het onvermijdelijke moment waarop elke zuster terug naar Heverlee geroepen wordt. Om zich klaar te maken voor haar laatste reis.

'Deze tocht heeft me vaak ontroerd. Het werd een oprecht, maar ook onthutsend verhaal over het Einde van een Tijdperk. Een laatste blik op het bevlogen leven van een missionaris.' - Annemie Struyf

In de startweek van VIER maakt Annemie Struyf samen met 'Vermist', 'De Bende Haemers' en 'Man Bijt Hond' na 'De Slimste Mens ter Wereld' een wekelijkse afspraak op VIER. 'De Slimste Mens ter Wereld' wordt dagelijks voorafgegaan door het gloednieuwe magazine 'Plan B', nieuwe afleveringen van 'Komen Eten' met Iwein Segers en 'De Kruitfabriek', de dagelijkse actuashow van Tom Lenaerts.


DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers