Nieuw seizoen én boek van 'Dagelijkse Kost'

maandag 28 augustus 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Elke dag weer inspireert Jeroen Meus honderdduizenden mensen met zijn 'Dagelijkse Kost-gerechten. Gerechten zonder franjes, voorbij elke trend of hype. Simpelweg lekker. Bereid met gezond verstand. Deze rode draad loopt ook doorheen zijn nieuwe boek 'Dagelijkse Kost 2', dat verschijnt op 28 augustus.

'Eten kan voor mij nooit een hype zijn. Daar voel ik me te nederig voor. Hoe is het mogelijk dat we van de essentie van ons bestaan een trend durven maken? Of claimen het allemaal te weten? Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat ik nog veel moet leren. Eten moet vooral gekoesterd worden en niet geclaimd.'


'Gerechten zeggen veel over wie we zijn. Worst met rodekool of een lekkere stoverij, dat zijn wíj toch gewoon?'

Uit: Voorwoord Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus.

'Vanavond had mijn vrouw een heerlijke zomerse stoemp gemaakt. Met alleen groenten. De pot was leeg. Morgen gaat de andijvie eraan. In witte saus, met een kotelet en puree. Ik maak een vulkaan en giet de braadjus in de krater. Een feestmaaltijd die tegelijkertijd een nieuwe herinnering plant in dat kleine hoofdje van mijn zoon. Dat is eten voor mij, echt eten. Zonder franjes maar met mijn gezond verstand', aldus Jeroen Meus.

Voor 'Dagelijkse Kost 2' brengt Jeroen Meus 101 nooit eerder gepubliceerde recepten samen in een prachtig vormgegeven boek, afgewisseld met karakteristieke foto's van Thomas Sweertvaegher en zijn eigen filosofie over voeding, koken en bij uitbreiding het leven. Echte klassiekers, verrassende veggie stoofpotjes, frisse salades en snelle pasta's: stuk voor stuk klaargemaakt met liefde en passie.

'Dagelijkse Kost 2' - Jeroen Meus, verschijnt op 28 augustus. Richtprijs: € 24.99.

Nieuw seizoen van 'Dagelijkse Kost' op Eén
Vanaf maandag 28 augustus is Jeroen Meus er ook weer elke werkdag met 'Dagelijkse Kost'. Hij start het seizoen met een romige pot soep met groenten recht uit de tuin. Hij maakt courgettesoep met tomaat en mascarpone.

'Dagelijkse Kost', vanaf maandag 28 augustus om 18.10 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers