Nieuw op Studio Brussel dit najaar

vrijdag 30 augustus 2019

Op maandag 2 september start het nieuwe radioseizoen op Studio Brussel. Met vertrouwde stemmen en heel wat nieuws onder de zon. Ontdek de nieuwigheden hieronder.

Fien Germijns presenteerde eerder al programma’s als 'De Afrekening' en 'Team Germijns', maar nu ligt de lat vele malen hoger. Vanaf maandag 2 september presenteert ze namelijk vier dagen per week 'Het Programma van de Eeuw'. In dit muziekprogramma blikt Fien samen met de luisteraars terug op de beste muziek die gemaakt werd sinds het begin van de jaren 2000. Van onvergetelijke hits, tot one hit wonders om nostalgisch van te worden. Van maandag tot en met donderdag, van 18.00 tot 19.00 uur op Studio Brussel.


'StuBru Podcast: 40 jaar AB'
De Ancienne Belgique wordt 40 jaar! Studio Brussel-presentator Rik De Bruycker duikt de archieven in en gaat op zoek naar de meest legendarische verhalen uit de geschiedenis van deze iconische concertzaal. In een driedelige podcast-reeks hoor je medewerkers, artiesten en bezoekers met liefde praten over de momenten die ze nooit zullen vergeten. Je hoort het verhaal van Zwangere Guy, begonnen als afwasser in de AB en nu verkoopt hij de Grote Zaal uit. Of het verhaal van Lenny Kravitz die gewoon met de tram naar de AB kwam. En verder ook verhalen en anekdotes van onder meer Arno, Lefto, Otto-Jan Ham en De Jeugd Van Tegenwoordig.

In september maakt Studio Brussel ook vier weken lang '40 jaar AB', een programma over de veertigste verjaardag van de AB. Op zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur haalt Rik De Bruycker samen met de luisteraars herinneringen op en draait Studio Brussel alleen maar muziek van bands en artiesten die opgetreden hebben in deze unieke zaal in het centrum van een wereldstad.

'StuBru Podcast: 40 jaar AB', vanaf maandag 2 september op stubru.be
'40 jaar AB', zondag 8, 15, 22 en 29 september, van 20.00 tot 22.00 uur op Studio Brussel.

Stijn Van de Voorde op Burning Man
50 jaar na het legendarische Woodstock-festival, trekt Stijn Van de Voorde naar het hedendaagse festival dat daar het dichtst bij aanleunt. Burning Man is een jaarlijkse bijeenkomst in de Nevada-woestijn. Het is een ongeorganiseerde boel waar vrijheid en blijheid heerst. Alles wordt georganiseerd door de bezoekers zelf. Er zijn geen concerten of geplande evenementen. Alles ontstaat uit het moment, en dat op een plaats die niet vriendelijk is voor de mens. Overdag snikheet, ’s nachts ijskoud, zandstormen die dagen kunnen aanhouden, en geen stromend water. Bezoekers zijn zelfvoorzienend. Iedereen brengt zijn eigen eten en drinken mee en neemt achteraf ook zijn eigen afval mee naar huis. Mensen zijn aangewezen op elkaar. Burning Man is uniek en alles. En dat legt Stijn Van de Voorde vast in een meerdelige videoreeks. De videoreeks is te zien op de kanalen van Studio Brussel in de week van maandag 21 oktober.

We Want More
Niets zo goed als een live concert van je favoriete band. Studio Brussel heeft heel het jaar door aandacht voor de beste concerten. Maar in de tweede week van september nòg meer dan anders. Op donderdag 12 oktober kan je op Studio Brussel meer dan duizend concerttickets winnen voor de concerten waar dit najaar het meest naar uitgekeken wordt.

Op de radio hoor je heel veel muziek van artiesten die dit jaar in België optreden. In het muziekprogramma 'Zender' wordt specifiek gefocust op de clubs uit het Clubciruit. Als kers op de taart geeft Studio Brussel die week ook een meet and greet weg met rocklegende Alice Cooper.

Nog nieuw
Dit najaar is Studio Brussel meer dan ooit 'At Work'. Met 'StuBru At Work', een gloednieuwe en spannende kwis tussen twee werkvloeren, komt Studio Brussel letterlijk bij jou op het werk. De uiteindelijke winnaar krijgt op vrijdag Studio Brussel over de vloer. Er is elke vrijdag opnieuw live muziek, een afterworkparty en de collega's kiezen de platen.

Eerder maakte Studio Brussel al bekend dat Joris Brys vanaf maandag 2 september elke weekdag de voormiddag zal presenteren op Studio Brussel.

Op woensdag 4 september lanceert Studio Brussel Flowjob, een vijfdelige YouTube-reeks over seks, met Instagram-fenomeen Flo Windey.

Tijdens De Warmste Week van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december trekt Studio Brussel naar Kortrijk om samen met alle Kortrijkzanen en met alle lokale organisaties voluit de krachten te bundelen voor de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers