Nieuw op Eén: 'Tytgat Chocolat'

zaterdag 9 september 2017

Vanaf zondag 10 september kunnen kijkers op Eén genieten van de romantische nieuwe fictiereeks 'Tytgat Chocolat'. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst.

Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.


De hoofdrollen in 'Tytgat Chocolat' worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

Daarnaast werd er tijdens de opnameperiode van de reeks een making of documentaire gemaakt over de hoofdrolspelers van Theater STAP. Deze making of brengt een eerlijk en ontroerend portret van de vijf bijzondere acteurs.

'Tytgat Chocolat' is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus en Gardner and Domm, en met steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Het verhaal
Het avontuur begint op de eerste werkdag van Jasper Vloemans, een charmante jongeman met het syndroom van Down. Hij ziet z’n job als inpakker bij chocoladebedrijf Tytgat Chocolat als een grote stap naar onafhankelijkheid. Een droom die werkelijkheid wordt… Jasper maakt snel vrienden en zijn collega Tina Dibrani, een licht autistisch meisje van Kosovaarse afkomst, wordt verliefd op hem. Jasper, die in het verleden al een paar keer gedumpt werd, heeft geen zin in nog maar eens een gebroken hart en houdt de boot af. Maar Tina is volhardend en gooit tijdens een karaokeavond al haar charmes in de strijd. Voor het oog van alle collega's kust ze Jasper op het podium. Zijn pantser breekt. Jasper is verliefd zoals nooit tevoren. Het begin van een sprookje…

Maar dan verschijnt er politie op de werkvloer: Tina en haar moeder Katarina, die ook bij Tytgat Chocolat werkt, worden uitgewezen en teruggestuurd naar Kosovo. Jasper blijft achter met veel vragen en een gebroken hart. Hij kan niet verkroppen wat er gebeurd is, en dat z’n ouders hem als een klein kind betuttelen helpt ook al niet. En zo staat Jasper op een nacht, samen met zijn vrienden van de inpakdienst, te liften langs de snelweg. Hun plan: in Kosovo raken en Tina terugvinden. Het is de start van een wild, gevaarlijk en romantisch avontuur dat geen van hen ooit zal vergeten. Voor het eerst zijn ze helemaal vrij en onafhankelijk, maar dat wil ook zeggen dat ze al hun problemen zelf moeten oplossen.

Terwijl Jasper in deze rollercoaster belandt, heeft Roman Tytgat, de baas van het bedrijf, andere grote zorgen. Roman leidt Tytgat Chocolat met een groot hart en bewijst dat al jarenlang door z’n warme zorg voor de inpakkers, allemaal werknemers met een beperking. Maar die filantrope aanpak krijgt kritiek van Andy Verherstraeten, een neef van de Tytgats. Hij is een jonge getalenteerde econoom met een verschroeiende ambitie om het familiebedrijf te moderniseren. Zijn visie is duidelijk: grotere volumes moeten verwerkt worden met inpakrobots en de beschutte werkplaats moet dicht. Andy krijgt steun van zijn grootvader en aandeelhouder Achille Verherstraeten, die via Andy een kans ruikt om de macht (en de winst) naar zich toe te trekken. Terwijl Roman zich probeert te verdedigen tegen de coup van de Verherstraetens, moet hij plots ook op zoek naar vijf verdwenen inpakkers voor wie hij verantwoordelijk is. Vijf vrienden die nog nooit alleen gereisd hebben, en wiens ouders van Roman een verklaring eisen.

Zal Jasper zijn Tina terugvinden? Slaagt Roman erin zijn bedrijf en levenswerk te beschermen tegen zijn eigen familie? Komt iedereen veilig thuis? 'Tytgat Chocolat' is een rollercoaster vol emoties, een verhaal over volwassen worden en tegelijkertijd een romantische roadmovie over een groep vrienden die voor het eerst hun leven in eigen handen nemen.

De hoofdrollen
De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. Tijdens de draaiperiode werd er ook een making of documentaire gemaakt over de vijf hoofdrolspelers van de reeks. 

Aflevering 1
Jasper Vloemans, een jongeman met het syndroom van Down, gaat aan de slag als inpakker bij Tytgat Chocolat. Zijn collega Tina, een meisje uit Kosovo, wordt verliefd op hem, maar Jasper houdt voorlopig de boot af. Tina’s moeder krijgt te horen dat zij en haar dochter het land moeten verlaten. Roman Tytgat, haar grote baas, wordt opgeslorpt door discussies met financieel directeur Andy, die de fabr ek wil moderniseren.

'Tytgat Chocolat', vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:45
    Restaurant Misverstand
    00:55
    VRT NWS laat
  • 20:35
    De Afspraak
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    21:00
    Geen uitzending
  • 20:40
    Eenmaal Andermaal
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Once Upon a Time... In Hollywood
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 20:35
    Barb Wire
    01:15
    Stargate SG-1
  • 20:20
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 20:35
    De Pfaffs
    00:55
    Geen uitzending
  • 20:00
    De Tafel van Gert
    01:40
    Big Brother
  • 20:35
    Bohemian Rhapsody
    01:00
    Friends
  • 20:35
    NCIS: Los Angeles
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 20:35
    Extreme Food Phobics
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 20:30
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    21:30
    Herhalingslus
  • 20:37
    Tooldokter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 20:40
    De Garde van Gert
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 19:55
    The Paddock
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 20:00
    Murdoch Mysteries
    00:20
    Silent Witness
  • 20:34
    The Passion
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 20:55
    Focus
    00:17
    Nieuwsuur
  • 20:25
    Reizen Waes
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach