Nieuw bij VTM NIEUWS: De Ronde Van Freek en De Stem van de Jeugd

zondag 12 mei 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

De verkiezingen van 26 mei komen dichterbij en VTM NIEUWS schakelt nog een versnelling hoger. Vanaf maandag 13 mei is er elke weekdag De Ronde van Freek, een dagelijkse bijdrage in VTM NIEUWS waarin Freek Braeckman door Vlaanderen toert, op zoek naar problemen die mensen écht bezig houden.

Waarom vallen er nog altijd doden in het verkeer? Wie kan dat betalen, ecologisch wonen? En hoe lang zijn de wachtlijsten in de gezondheidszorg nu echt? Problemen die vaak schrijnend aantonen hoe het beleid van politici Vlaamse gezinnen treft.  Freek gaat op zoek naar de menselijke verhalen achter de statistieken en onderzoekt wat er in de voorbije jaren al dan niet veranderd is. Zijn sommige problemen écht opgelost, of niet? Dagelijks gaat VTM NIEUWS ook de confrontatie aan met die beleidsmakers zelf. Maandag bijt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de spits af over de cocaïnestad Antwerpen.


Ook nieuw is De Stem Van de Jeugd. Die gaat maandag 13 mei online via de   www.destemvandejeugd.be.

'De Stem Van de Jeugd' is  een afgeleide van de 'volwassen' stemtest waar jongeren in de aanloop van de verkiezingen hun mening kunnen laten horen.  Dit initiatief komt er in samenwerking met jongerenorganisatie Wat Wat.  Wat Wat  is een platform van meer dan 70 organisaties die jongeren willen informeren en de weg wijzen naar advies of hulp. VTM NIEUWS geeft zo jongeren die nog niet kunnen gaan stemmen een eigen stem, en confronteert politici met de vragen en problematieken waar jongeren écht van wakker liggen.

's Avonds is er dan het Grote Frituurdebat om 20.00  dat live te volgen is wordt via vtmnieuws.be,  hln.be, via Facebook en voor het eerst ook  via de  Instagram-account van VTM NIEUWS. Politici die in debat gaan met jongeren zijn: Zuhal Demir (N-VA), Sammy Mahdi (CD&V), Imade Annouri (Groen), Melissa Depraetere (sp.a), Bart Somers (Open VLD), Barbara Pas (Vlaams Belang) en een politicus van PVDA. Locatie van het debat is La Tour du Midi, een snackbar op de Stalingradlaan aan Brussel-Zuid.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers