Nieuw bij VTM : 'Helden van Hier - door het vuur'

maandag 31 augustus 2015

Beleving in de puurste zin van het woord. Dat is waar de reportagereeks 'Helden van Hier - door het Vuur' over gaat. Het programma heeft gedurende vier maanden het leven op de werkvloer van Ploeg Vier, het jongste team van de Gentse brandweerpost van Brandweerzone Centrum gevolgd.

De hoofdkazerne van brandweerzone Centrum is die van Gent. Meer dan 400 brandweermannen waken er dag en nacht over de veiligheid van de stad en omliggende gemeenten. Om 24 uur op 24, 7 dagen op 7 te kunnen uitrukken, is het korps ingedeeld in vier ploegen die elk shiften van 12 uren draaien.


Eén cameraploeg wordt de beste vriend van de brandweer. Ze leven, eten, slapen mee in de kazerne. Ze doen mee aan nachtshiften, zijn erbij tijdens trainingen en gaan mee op interventie.

De reportagereeks brengt in 6 afleveringen het verhaal van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld en dat vanuit het standpunt van de hulpverleners zelf. Naast de cameraploeg brengen helmcamera's en bodycams de kijker op dezelfde plaatsen als de brandweermannen. Nooit eerder zal de kijker dichter bij de actie geweest zijn.

De reeks biedt een goede inkijk in de verschillende acties die de hulpverleners tot een goed einde moeten brengen. Want de brandweer doet veel meer dan enkel branden blussen
Waar andere mensen van weglopen, daar rijden wij naartoe, zegt waarnemend sergeant Gunter Clevers.

Voor de brandweerlui is het hun job, maar voor ons zijn het 'Helden van Hier'.

'Helden van Hier - door het vuur' werd op een speciale manier gemaakt en heel goed in beeld gebracht door productiehuis Geronimo.

'Helden van Hier - door het vuur', vanaf donderdag 3 september om 21.45 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers