Nierziekte wordt Thomas fataal in 'Familie'

maandag 25 mei 2015

De hulp van zijn broer Simon (Braam Verreth) kwam te laat: Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) is in 'Familie' bezweken aan de gevolgen van zijn nieraandoening.

De broers hadden elkaar nog maar net teruggevonden na een jarenlange ruzie, maar tijd om hun schade in te halen krijgen ze niet. Thomas werd geveld door complicaties en overleed in een bijzonder emotionele aflevering van 'Familie' op maandag 25 mei. Met de dood van zijn personage Thomas is ook voor acteur Pieter Verelst na bijna één jaar een einde gekomen aan zijn rol in 'Familie'.


'Mijn rol in 'Familie' was sowieso beperkt in tijd', zegt Pieter Verelst. 'Onlangs won ik de jury- en persoonlijkheidsprijs op het GSCF Cabaretfestival in Nederland en ik wil me nu graag focussen op mijn eigen theatervoorstellingen. Dat geeft me de mogelijkheid om rond te toeren in Nederland en België, waardoor er geen tijd meer is voor 'Familie'. Maar ik heb bijzonder genoten van mijn tijd op de set bij 'Familie'. Ikzelf en vermoedelijk ook de kijkers zullen Thomas missen.'

De komst van Thomas kwam in de vorige seizoensfinale van 'Familie' als een grote verrassing: van de ene dag op de andere had pater familias Jan (Jef De Smedt) er een kleinzoon bij die ook nog eens een relatie begon met zijn andere kleindochter Hanne (Margot Hallemans). Thomas' hart bleek echter bij Stefanie Coppens (Jasmijn Van Hoof) te liggen. De twee stapten enkele weken geleden stiekem in het huwelijksbootje, maar hun geluk is van korte duur. Hoe gaat Stefanie om met het verlies van haar grote liefde? Hoe reageert de familie op Thomas' dood? En hoe moet het nu verder met Simon?

vtmfamilie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers