Nederland wint Junior Eurovisiesongfestival, BelgiŽ vierde!

zaterdag 21 november 2009

Het zevende Junior Eurovisiesongfestival vanuit Kiev is zaterdagavond gewonnen door de Nederland. Ralf Mackenbach haalde met zijn liedje 'Click Clack' het hoogst aantal punten. BelgiŽ eindigde vierde met de jodelende Laura. Dit resultaat is alvast een opsteker voor de Westerse landen.

De puntentelling was een thriller van formaat. Nederland begon veelbelovend, maar sprokkelde uiteindelijk minder punten in de tweede helft van de puntenuitreiking. Het waren toen vooral Rusland en Armenië die aan de haal gingen met veel punten.

Ralf won met uiteindelijk met 121 punten, exact acht punten meer dan de Belgische inzending. Rusland en Armenië strandden op een gedeelde tweede plaats met 116 punten. In theorie eindigde België dus derde. 
 
Een overzicht van de punten:

1. Nederland (121 ptn)
2. Armenië (116 ptn)
2. Rusland (116 ptn)
4. België (113 ptn)
5. Oekraïne (89 ptn)
6. Georgia (68 ptn)
7. Zweden (68 ptn)
8. Malta (55 ptn)
9. Wit-Rusland (48 ptn)
10. Servië (34 ptn)
11. Cyprus (32 ptn)
12. VJR Macedonië (31 ptn)
13. Roemenië (19 ptn)


 Bron: Eurosong.be
 


Lees ook:
'Junior Songfestival': Ketnetploeg zorgt voor paniek in Kiev

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eťn terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Lťon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen cafť 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroÔsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eťn.

Dossiers