Nederland wint Junior Eurovisiesongfestival, BelgiŽ vierde!

zaterdag 21 november 2009

Het zevende Junior Eurovisiesongfestival vanuit Kiev is zaterdagavond gewonnen door de Nederland. Ralf Mackenbach haalde met zijn liedje 'Click Clack' het hoogst aantal punten. BelgiŽ eindigde vierde met de jodelende Laura. Dit resultaat is alvast een opsteker voor de Westerse landen.

De puntentelling was een thriller van formaat. Nederland begon veelbelovend, maar sprokkelde uiteindelijk minder punten in de tweede helft van de puntenuitreiking. Het waren toen vooral Rusland en Armenië die aan de haal gingen met veel punten.

Ralf won met uiteindelijk met 121 punten, exact acht punten meer dan de Belgische inzending. Rusland en Armenië strandden op een gedeelde tweede plaats met 116 punten. In theorie eindigde België dus derde. 
 
Een overzicht van de punten:

1. Nederland (121 ptn)
2. Armenië (116 ptn)
2. Rusland (116 ptn)
4. België (113 ptn)
5. Oekraïne (89 ptn)
6. Georgia (68 ptn)
7. Zweden (68 ptn)
8. Malta (55 ptn)
9. Wit-Rusland (48 ptn)
10. Servië (34 ptn)
11. Cyprus (32 ptn)
12. VJR Macedonië (31 ptn)
13. Roemenië (19 ptn)


 Bron: Eurosong.be
 


Lees ook:
'Junior Songfestival': Ketnetploeg zorgt voor paniek in Kiev

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met ťťn poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguÔn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers