Nederland wint Junior Eurovisiesongfestival, BelgiŽ vierde!

zaterdag 21 november 2009

Het zevende Junior Eurovisiesongfestival vanuit Kiev is zaterdagavond gewonnen door de Nederland. Ralf Mackenbach haalde met zijn liedje 'Click Clack' het hoogst aantal punten. BelgiŽ eindigde vierde met de jodelende Laura. Dit resultaat is alvast een opsteker voor de Westerse landen.

De puntentelling was een thriller van formaat. Nederland begon veelbelovend, maar sprokkelde uiteindelijk minder punten in de tweede helft van de puntenuitreiking. Het waren toen vooral Rusland en Armenië die aan de haal gingen met veel punten.

Ralf won met uiteindelijk met 121 punten, exact acht punten meer dan de Belgische inzending. Rusland en Armenië strandden op een gedeelde tweede plaats met 116 punten. In theorie eindigde België dus derde. 
 
Een overzicht van de punten:

1. Nederland (121 ptn)
2. Armenië (116 ptn)
2. Rusland (116 ptn)
4. België (113 ptn)
5. Oekraïne (89 ptn)
6. Georgia (68 ptn)
7. Zweden (68 ptn)
8. Malta (55 ptn)
9. Wit-Rusland (48 ptn)
10. Servië (34 ptn)
11. Cyprus (32 ptn)
12. VJR Macedonië (31 ptn)
13. Roemenië (19 ptn)


 Bron: Eurosong.be
 


Lees ook:
'Junior Songfestival': Ketnetploeg zorgt voor paniek in Kiev

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers