Najaar vtmKzoom: meer dan 33 nieuwe titels

maandag 12 september 2011

Binnen enkele weken is het exact twee jaar geleden dat vtmKzoom werd opgestart. Wat begon als een zender vol nostalgie en herkenbaarheid, evolueerde vorig jaar naar een station met eigen gezichten, lokale programma's en fictie. Aan de vooravond van het derde najaar kondigt de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) een zeer grote programmatorische stap voorwaarts aan met meer dan 33 nieuwe programma's.

Vanaf maandag 26 september gaat vtmKzoom werken met  twee  subdoelgroepen: de 2-5 jarigen en de 6-9 jarigen. Elke doelgroep krijgt z'n eigen programma’s, schema en zenderaankleding. Op die manier willen vtmKzoom het de kinderen en hun ouders makkelijker maken om tot bij de programma’s te geraken die voor hen bedoeld zijn.

Voor de 2-5 jarigen baseert vtmKzoom schema op een groot aantal vaste waarden zoals 'Nijntje', 'Kabouter Plop', 'Wolleke' en 'Bobo', aangevuld met ijzersterke nieuwigheden zoals de nieuwe 'Woezel & Pip', 'Chuck & Friends' en 'Hello Kitty' in 3D. Uit recent onderzoek bij 6-9 jarigen bleek dat ze humor als één van de kernkwaliteiten van vtmKzoom zien. Naast Nederlandstalig, kwalitatief, herkenbaar en geweldloos zal humor daarom actief toegevoegd worden aan het DNA van het station. Humor wordt daarom met ondermeer 'Hallo K3', 'Rex' en 'Tom & Jerry' één van de kernpijlers van onze nieuwe programmering. Verder zit dit najaar vol van nieuwe animatiereeksen en muziek.

Met programma's als 'Zing-Je-Ding' en 'Bandits', maar ook met specials rond Ralf, Laura Omloop en Ian Thomas geeft vtmKzoom alle idolen van de doelgroep een platform op tv. Lokaal entertainment wordt steeds belangrijker voor ons station. Naast het dagelijkse nieuwsmagazine 'WOOW!' met Arne en Joyce, zorgt vtmKzoom ervoor dat we een aantal thema’s die voor kids belangrijk zijn tot leven brengen op de buis. Voor het eerst op antenne: 'Dit Is Voetbal', het knutselprogramma 'Frutsel' en de 'beroependroomfabriek' van 'Beroep Onder De Loep'.

Fictie vormt de laatste belangrijke pijler van het nieuwe najaar. Nadat vtmKzoom vorig jaar de eerste reeks van 'Hallo K3' en 'De Sint Komt Thuis' lanceerden, investeert vtmKzoom nu in een tweede reeks rond Karen, Kristel en Josje maar ook in 'Skilz', een gloednieuwe lokale fictiereeks met een aantal jonge acteurs, gecombineerd met vaste waarden als Kristoff Clerckx en Jan Van Looveren.

Enkele blikvangers

'Frutsel'
Knutselen is één van de favoriete activiteiten van de kids. Ook Joyce is gek op knutselen. Daarom neemt ze elke week vier kids op sleeptouw om een knutselwerkje te maken. Maar eerst krijgen de vtmKzoomers van een échte knutselexpert te zien hoe het moet. Telkens wordt ook een bekende Vlaming uitgedaagd om te knutselen. Onder andere Ian Thomas, Bassie, Dean, Sam Gooris en Ralf Mackenbach steken de handen uit de mouwen. Voor hen wordt het knutselen extra moeilijk. Ze krijgen immers te kampen met een paar stoorelementen. Zo moeten ze hun werkje maken met een blinddoek, tijdens
een windhoos of met een koptelefoon. In 'Frutsel' krijgen de kids en bekende gezichten de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten.

'Dit is Voetbal'
De gemiddelde Vlaamse man ademt voetbal. Ook de zonen zijn meestal gebeten door deze sport. Ze volgen hun favoriete voetbalploeg – net zoals papa – op televisie of in het stadium en schoppen al eens een balletje, maar stellen zich ook veel vragen rond deze sport. Hoe wordt een bal gemaakt? Waarom  zijn er gele én rode kaarten? En wat doet die scheidsrechter juist op het veld? 'Dit Is Voetbal' zoekt het voor de vtmKzoomer uit. Ook op de meer praktische vragen biedt de reeks een antwoord. Wat doet een speler voor de match? Wat gebeurt er op een voetbaltraining? De 14-jarige Jef – die we kennen van 'WOOW!' – en Arne stellen zich ook zulke vragen. Bovendien krijgen Jef en de vtmKzoom-ers raad van échte professionele voetballers om beter met de bal uit de voeten  kunnen. Voor kids die méér willen weten over voetbal!

'Beroep onder de Loep'
In 'Beroep onder de Loep' neemt Arne elke aflevering één kind mee om in de voetsporen van een echte ‘professional’ treden. Soms is de professional een bekende Vlaming, maar soms komen Arne en de vtmKzoom-er in de wereld van een onbekende Vlaming terecht, die zo uitblinkt in zijn job dat hij een ware topper is. Of je er nu van droomt om zangeres te worden, professionele skateboarder, paardentemmer, modeontwerpster, patissier, dierenarts of piloot… In 'Beroep onder de Loep' kan het allemaal! Wat wil je later worden? Arne neemt de meest populaire beroepen onder de loep!

'Skilz'
De nagelnieuwe Vlaamse avontuurlijke fictiereeks ‘Skilz’, die speciaal voor vtmKzoom werd ontwikkeld, brengt vriendschap, spanning, helderziendheid, interactiviteit, wetenschap, techniek en vooral veel vrolijkheid en muziek samen. Vier vrienden met zeer uiteenlopende kwaliteiten zitten samen in dezelfde klas en vormen ook een bandje: ‘Skilz’. In hun geheime clubhuis repeteren Kamiel, Sofie, Quinten en Lara de ziel uit hun lijf. Maar dit clubhuis heeft nog een andere functie. Achter een geheime wand doktert dit viertal plannen uit om problemen op te lossen. Daarbij komen hun 'speciale' vaardigheden handig van pas… Iedereen vindt een beetje van zichzelf terug in 'Skilz'.

'Raveleijn'
In de avontuurlijke Nederlandse jeugdreeks ‘Raveleijn’verhuist het gezin Woudenberg van de stad naar een oude herberg aan de rand van een bos. De vijf kinderen ontdekken dat hen in de bossen een groot avontuur te wachten staat. Een aantal raven en een mysterieuze vrouwenstem leiden hen naar een geheimzinnige oude stadspoort waarop een cryptische tekst verschijnt: 'Waar Raven Ruiters zullen zijn'. Zodra zij door deze poort stappen, veranderen de kinderen in volwassen ruiters en transformeren de raven in prachtige paarden. Zo komen ze in een andere wereld terecht waar de oeroude stad Raveleijn ligt. Waar zullen raven ruiters zijn?



DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
vtmKzoom

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:40
    Galactic Agency
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:05
    Sturm der Liebe
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 11:30
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:05
    FBI
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:34
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 11:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:14
    Tijd voor Max
    00:49
    NOS Journaal
  • 11:36
    Bak mee met MAX
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:41
    Bol & Smik
    00:25
    Sophie & Jeroen