Najaar VT4: meer sport en eigen producties

woensdag 23 augustus 2006

Niets dan blije gezichten tijdens de voorstelling van de najaarsprogrammatie op VT4 vandaag. De Vlaamse zender doet het dan ook goed tot zeer goed. En belooft het nog beter te doen, met tal van eigen producties en exclusieve voetbalwedstrijden.

V


T4 beent VTM langzaam maar zeker bij, zo toonde een zichtbaar trotse Ricus Jansegers, programmadirecteur en gedelegeerd bestuurder bij SBS, vandaag aan op de voorstelling van de najaarsprogrammatie. Met een verschil in marktaandeel van amper 2% lijkt de zender zijn grootste concurrent in te halen. Alles hangt echter af van de najaarsprogrammatie.   

En daarin pakt VT4 uit met maar liefst negen eigen producties, met als grote blikvangers de nieuwe seizoenen van The Block en Stanley's Route en het nieuwe verleidingsprogramma Undercover Lover met Véronique de Kock.

Reality koning
Reality blijft duidelijk de boventoon voeren in de eigen producties. In De Jeugd van Tegenwoordig: Het Internaat worden 24 Vlaamse jongeren vrijwillig terug gekatapulteerd naar de jaren vijftig in een strenge kostschool. Wie wil weten hoe mountainbiker Filip Meirhaege de draad weer oppikt na zijn schorsing, moet Filip Meirhaege: De Comeback volgen, het nieuwe programma van de makers van Wellens en Wee en Kermiskoersen. En ook dat laatste programma komt opnieuw terug. 

Om wat tegengewicht te bieden voor al die taaie wielrennersbenen op het scherm, begint weldra ook een nieuw seizoen van Miss Belgian Beauty. En wie liever een harige poot heeft dan gladgeschoren benen, kan terecht bij De Hondenfluisteraar, het nieuwe programma waarin twee hondengedragstherapeuten onze viervoeters heropvoeden. 

Topseries
Never change a winning team, moeten ze in Zaventem gedacht hebben. En dus krijgt u dit najaar de nieuwe seizoenen te zien van de drie CSI's (Los Angeles, Miami en New York), The Simpsons, Invasion, The L-word en natuurlijk de langverwachte laatste afleveringen van Lost. 

Daarnaast zoomt de zender ook in op de vijfde verjaardag van het World Trade Center in New York. De voor België exclusieve miniserie The Path to 9/11, met Harvey Keitel in de hoofdrol, maakt een reconstructie van de aanloop naar 9 september op basis van officiële rapporten van de 9/11 Commission.  

En in de documentaire The Flight That fought back vertelt Kiefer Sutherland via interviews met nabestaanden, reconstructies en authenthieke geluidsopnames het verhaal van United Airlines Flight 93, de vlucht die dankzij de rebellerende passagiers nooit zijn moordlustig doel kon bereiken. 

Sport alom
Om ook de sportliefhebber te verleiden, pakt VT4 in het najaar eclusief uit met alle officiële uitwedstrijden van de Rode Duivels in het buitenland, de uitwedstrijden van de Belgische voetbalclubs in de UEFA competitie en de voorrondes van de Champion League. 

"VT4 zal het sportaanbod de komende jaren trouwens blijven uitbreiden", liet Ricus Jansegers vandaag weten. 

Tenslotte blijft VT4 ook de cinefiel verwennen met kaskrakers als Bruce Almighty, Matrix Revolutions, Kill Bill II en The Bourne Supremacy.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers