Najaar VT4 : 'The Block' - het format

donderdag 17 augustus 2006

Wat gebeurt er als je 4 koppels elk een loft tot in de puntjes laat renoveren en decoreren in amper 10 weken tijd en hen daarvoor een identiek, gelimiteerd budget toekent? Je krijgt een waanzinnige reality-show, genaamd The Block Falconplein!

T


ijdens het harde werk om de loft tijdig klaar te krijgen voor verkoop, wordt de handigheid, de creativiteit én de relatie van de koppels danig op de proef gesteld. Maar bovenal willen de duo's natuurlijk vooral élkaar overklassen.

Met een budget van 45.000€ en een uitgebreid starterspakket gaan onze 4 koppels ook dit jaar de strijd aan in The Block Faconplein.

Zoals het Block-reglement het voorschrijft mogen de koppels tussen 9 en 17u op weekdagen hun loft niet betreden (ingehuurde aannemers mogen dat wél). Alle verbouwingen moeten dus 's avonds en in het weekend uitgevoerd worden en dat vergt niet alleen een aanzienlijk fysiek uithoudingsvermogen en mentale weerbaarheid, maar ook een niet te onderschatten vermogen om te structureren, te organiseren en te budgetteren. Dat het haalbaar is, werd in vorige edities van The Block al bewezen, maar je moet als koppel wél stevig de handen uit de mouwen kunnen én willen steken.

Ook dit seizoen zijn er 5 tussentijdse evaluatiemomenten, waarop de koppels telkens een felbegeerde kamerprijs kunnen in de wacht slepen, nl. 5.000€ extra renovatiebudget. En dan spreken we nog niet van de enorme mentale opsteker en energieboost die zo'n kamerprijs met zich meebrengt. Maar om voor dit alles in aanmerking te komen moeten zij om te beginnen wel de tussentijdse deadline halen en vervolgens ook het beste rapport krijgen van onze kamerexporten.

Dit seizoen werken we met 1 vaste kamerexpert in combinatie met 1 wisselende gelegenheidsexpert, die voor een onbevangen en frisse kijk moet zorgen. Dat hun evaluaties niet altijd bij iedereen in even goede aarde zullen vallen is inmiddels een heuse Block-boutade…

Met de kamerprijzen kan dus behoorlijk wat extra renovatiebudget worden verdiend, maar ook tijdens aparte, tussentijdse opdrachten kunnen nog waardevolle extra's worden gewonnen die de uiteindelijke verkoopwaarde van de loft meer dan positief beïnvloeden. Slaapsystemen, surroundsystemen, designverlichting … het zijn maar een paar voorbeelden van extra troeven waar de gemiddelde koper niet ongevoelig voor blijkt.

Het ultieme doel is uiteraard het creëren van een zo hoog mogelijke meerwaarde. Deze meerwaarde is het verschil tussen het op de dag van de finale hoogst binnengekomen bod en de voor de koppels vastgestelde richtprijs. Voor het eerst in The Block geschiedenis zal deze richtprijs niet voor elk koppel identiek zijn. Dat heeft uiteraard alles te maken met de specifieke inplanting en intrinsieke kwaliteiten van de loften en hun (al dan niet aanwezige) terrassen. Wél wordt er voor het eerst in The Block geschiedenis een overdekte autostaanplaats mee aangeboden bij elke loft. In de Antwerpse binnenstad een onmiskenbare verkoopstroef.

Niet alleen steekt elk koppel, na verkoop de meerwaarde van zijn loft op zak, het koppel dat de hoogste meerwaarde realiseert, ontvangt bovendien nog eens een fikse bonus van 25.000€. Met andere woorden: renoveren, concurreren en uiteindelijk hopelijk ook incasseren, dàt is The Block Falconplein!

'The Block Falconplein', vanaf 5 september elke dinsdag om 21.05 uur op VT4.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 15:50
    Dagelijkse kost
    07:20
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 16:00
    Imago
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:50
    The Voice van Vlaanderen
    05:30
    Geen uitzending
  • 15:10
    SAS: Who Dares Wins Australia
    02:25
    Geen uitzending
  • 15:15
    Buffy the Vampire Slayer
    09:10
    Geen uitzending
  • 15:10
    The Island with Bear Grylls
    08:50
    Geen uitzending
  • 15:20
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 15:50
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 15:45
    Man With a Plan
    02:25
    Sports Late Night
  • 15:50
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 16:05
    Pawn Stars: Best Of
    02:40
    Kitchen Commando
  • 15:40
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:35
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:55
    Meesterwerk
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 15:50
    Het Weekmenu
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 15:05
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:55
    Murdoch Mysteries
    02:45
    Midsomer Murders
  • 16:00
    NOS Studio Sport EK Magazine
    01:44
    Mindfck
  • 16:03
    Kruispunt
    08:04
    Petrus in het land
  • 15:28
    Kidnappen voor beginners
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal