Najaar TLC: 'Eline Gets Dirty' met Eline De Munck

woensdag 7 oktober 2015

TLC, de grootste vrouwenzender ter wereld die vooral bekend staat om zijn steengoede en verslavende realityprogramma's is sinds enkele maanden ook in Vlaanderen te ontvangen.

De zender werd in 1972 opgericht in de US en groeide uit tot de grootste vrouwenzender en is in 195 landen te zien en heeft 400 miljoen kijkers.


TLC, die een op en top entertainment zender is, positief en kleurrijk, brengt onder meer een opvallende en hilarische mix van onbekende subculturen, fascinerende families, overenthousiaste bruiden, extreme koopjesjagers, creatieve meesterbakkers en invloedrijke stylisten. In één woord TLC laat mensen zien die iets te vertellen hebben en zendt de meest sappige realityprogramma’s uit die altijd een stapje verder gaan dan wat er te zien is op de concurrerende zenders zonder daarbij te vervallen in smaakloze uitlachtelevisie.

TLC brengt nu de 45-minuten durende documentaire 'Eline Gets Dirty'. Hiervoor ging Eline De Munck voor de zender de uitdaging aan om zich 30 dagen niet te wassen. Eline en de zender willen nagaan wat een totaal gebrek aan hygiëne en opsmuk met een mens en zijn omgeving doet. Haar zweet heeft ze moeten laten opdrogen, want zelfs één druppel water was verboden, voor de afwas moest ze zelfs handschoenen gebruiken.

'Gedurende die periode kwamen er heel wat vragen op me af, maar ik werd wel zelfzekerder. Door er puurder uit te zien, ga je jezelf ook puurder voelen. Het valt vooral op hoe afhankelijk je bent van je uiterlijk. Je denkt dat hoe je eruit ziet het belangrijkste is, maar dat is totaal niet zo.  Ik was wel zenuwachtig voor de douche. Al bij al was het een positief experiment, vooral een mentaal experiment, waardoor ik wel veranderd ben, ik ben nu meer mezelf', zo vertelt Eline De Munck.

'Eline Gets Dirty' wordt in november op TLC verwacht.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers