Najaar Ketnet: K'tje van Ketnet

maandag 21 augustus 2006

K'tje van Ketnet is de peuterzone van Ketnet. K'tje is er van maandag tot vrijdag tussen 8.20 en 8.45 uur en in de namiddag (behalve woensdag) van 15.30 tot 16.25 uur. Verder ook zaterdag en zondag tussen 7 en 7.55 uur. Hieronder een overzicht van wat K'tje dit najaar zoal te bieden heeft.

<


STRONG>Draakje
Draakje is een vrolijke poppenreeks over een snoezelig blauw draakje met een grote fantasie, dat samen met zijn vrienden de muis, de bever, de struisvogel en de krokodil de wereld om zich heen verkent en daarbij eenvoudige levenslessen leert. De serie is gebaseerd op de populaire boeken van Dav Pilkey en richt zich vooral tot peuters van 3 tot 5 jaar. Draakje is altijd vriendelijk en behulpzaam, maar nogal naïef. Hij heeft ook een heel eigen kijk op de dingen. Hij neemt alles wat de anderen zeggen letterlijk en dat zorgt geregeld voor misverstanden en problemen. Maar Draakje is niet bang van problemen. Integendeel, als er iets misloopt, dan is hij in zijn element. Op zijn eigen simpele
manier vindt hij een oplossing voor elke vervelende situatie. Dat levert niet alleen vrolijke momenten en grappige situaties op, maar maakt van elke dag in zijn leven weer een feest. Het zijn alledaagse dingen die op een aanstekelijke manier worden verteld en in beeld gebracht. Ondanks de luchtige toon gaan de makers problemen en frustraties niet uit de weg, maar het zijn problemen op kindermaat en het hoofdpersonage leert ze persoonlijk te overwinnen. Maar Draakje is op de eerste plaats een kleurrijke, prettige en ontroerende animatiereeks voor de kleinste ketnetters.

Elke aflevering duurt 5 minuten. Nieuwe afleveringen vanaf 4 september om 15.40 uur.

De Fimbels
Ook De Fimbels beleven weer nieuwe avonturen in hun schattige poppenreeks over een stel gestreepte wezentjes die in een verborgen vallei leven en gespecialiseerd zijn in het vinden en ontdekken van allerlei dingen, waarmee ze de grootste pret beleven. De serie voor preschoolkinderen biedt de kijkertjes volop ruimte voor ontdekking, verbeelding, plezier en verwondering. 'Er valt altijd wel iets te vinden': dat is het motto van de Fimbels, drie gestreepte wezentjes die in de magische Fimbelvallei wonen. Fimbo, Florrie en Baby Pom hebben een aangeboren talent om dingen te vinden en te ontdekken. Telkens wanneer ze op het punt staan iets te vinden, krijgen ze hun speciale Fimbelgevoel: hun staartje kronkelt, hun vingers tintelen en hun neusje krult. Ze raken opgewonden en kunnen nauwelijks wachten om hun nieuwe vondst aan te raken en uit te proberen. Ze vragen zich ook af wat het is en hoe ze ermee kunnen spelen. En dat proberen ze natuurlijk uit.

Vanaf 4 september om 8.20 en 16.05 uur.

Bob de Bouwer
K'tje heeft hem een tijdje moeten missen, maar de volgende maanden steekt hij opnieuw de handen uit de mouwen: Bob de Bouwer, de sympathieke bouwvakker die samen met zijn vriendin Wendy en hun nogal mensachtige machines allerlei klussen opknappen. Voor dit najaar heeft Bob héél grote plannen: hij wil een totaal nieuwe stad bouwen, op een milieuvriendelijke manier en met natuurlijke materialen. Kan Bob zoiets groots bouwen? Nou en of! En hoe is Bob op het idee gekomen om een nieuwe stad te bouwen? Op een dag was hij aan het klussen bij meneer Adams, een architect. Die vertelde hem dat hij had deelgenomen aan een een architectenwedstrijd om een volledig nieuwe stad uit de grond te stampen in de Zonnebloemvallei. Bob kent die plaats. Hij is er als kind vaak geweest. Het is een prachtige vallei en Bob vreest dat meneer Adams ze zal volgieten met beton en verknoeien met lelijke gebouwen. Daarom dient hij ook zelf een voorstel in: een ecologische stad, in volledige harmonie met de natuur van Zonnebloemvallei. Dit nieuwe project liet de makers van de serie toe om Bob en zijn team aan het werk te zetten op een hele reeks nieuwe locaties. De Zonnebloemvallei ligt namelijk dicht bij de zee. Er zijn bergen en moerassen die allerlei nieuwe perspectieven bieden voor nieuwe bouw- en andere avonturen. Daarnaast bood het milieuvriendelijke aspect van het project de gelegenheid om kleine kinderen vertrouwd te maken met een thema als ecologie. En verder blijft Bob de Bouwer natuurlijk dezelfde prettige, educatieve en ... constructieve serie met in de hoofdrollen bouwondernemer Bob, zijn assistente Wendy en hun machines: Scoop, de graafmachine, Liftie, de hijskraan, Rollie, de stoomwals, Dizzie, de cementmolen, en Muck, de bulldozer. Bob en zijn ploeg moeten wel steeds opletten dat poes Titus de dingen niet in het honderd doet lopen. Want Titus en kattenkwaad, dat zijn synoniemen.

Vanaf 4 september om 15.45 uur.

Piet Piraat
Ook Piet Piraat staat weer paraat! Piet moet natuurlijk niet meer worden voorgesteld. De kids zijn dol op de serie over de achterkleinzoon van de legendarische zeerover Karel Karolus Piraat. En dat geldt niet alleen voor de kerndoelgroep van de K'tje-kijkers, maar ook voor de al wat oudere ketnetters. Piet Piraat is met zijn schip De Scheve Schuit en zijn wat excentrieke bemanning op zoek naar de schat van zijn voorvader Karel Karolus Piraat en beleeft onderweg de gekste avonturen. Piet Piraat (Peter Van de Velde) is een jonge, knappe piraat, een echte held. Hij is de baas van het schip De Scheve Schuit en de meest normale piraat op de boot. Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) is de kok van het schip. Hij werkt in de kombuis. Hij is redelijk zwaar en is een domme piraat. Het eten dat hij maakt, valt niet bij iedereen in de smaak. Stien Struis (Anke Helsen) is de forse, bazige stuurvrouw van het schip. Steven Stil (Dirk Van Vooren) is matroos op het schip. Hij is even dom, zoniet nog dommer dan Berend. Samen met Berend vormt hij een soort 'dikke en dunne'. Steven Stil kan alleen horen, niet praten. Elke aflevering van Piet Piraat duurt vijf minuten en vertelt een afgerond verhaaltje. Er is wel een rode draad – de zoektocht naar de schat – maar de nadruk ligt toch vooral op de dagelijkse belevenissen
van de piraten. Meestal varen ze op zee en slechts een enkele keer leggen ze aan op een eiland. Tijdens hun reis houden ze zich bezig met huis-, tuin- en keukentoestanden. Ze spelen spelletjes om de verveling tegen te gaan, ze eten, drinken en slapen zoals elke gewone sterveling. Op het schip is alles aanwezig om een voor kinderen 'herkenbare' leefwereld te creëren.

Vanaf 4 september om 15.55 uur.

Het Zandkasteel
De jongste kijkertjes kunnen hun hartje ook weer ophalen met Het Zandkasteel, een leuke en leerrijke interactieve animatieserie over de bewoners van een zandkasteel die samen dingen beleven, spelen, dansen en zingen en de kijkertjes uitnodigen om mee te doen en samen met hen de wereld te ontdekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van spelletjes, animaties, prentenboeken, filmpjes en liedjes. Toto, Sassa en koning Koos wonen met hond Finnie in een echt zandkasteel. Zij slapen, spelen, dansen en eten in Het Zandkasteel en beleven er vele avonturen. Toto, Sassa en koning Koos hebben alledrie rood haar en dezelfde grote neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuskriebeldans. En die is zo aanstekelijk dat de peuters vanzelf willen meedoen.

Vanaf 2 september om 7.40 uur.

Bumba
Al even prettig en snoezelig om naar te kijken is Bumba, de poppenreeks voor de allerkleinste kijkertjes, over de clown Bumba, die samen met zijn vrienden in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert voor een enthousiast publiek van kleuters. Bumba is een ietwat ondeugende maar immer vrolijke clown in een leuk geel clownpakje. Hij voert allerlei kunstjes op, danst, speelt muziek en kan goochelen. Daarbij krijgt Bumba hulp van zijn beste vriendje Bumbalu (in fel rood clownpak), terwijl ook de vogel Kiwi, de berin Nanadu, de olifant Tumbi en vele andere bontgekleurde figuren lustig meedoen. In hun circus beleven Bumba en de anderen korte avonturen en situaties die heel herkenbaar zijn voor de allerkleinsten. Bumba is specifiek gemaakt voor de preschooldoelgroep. Het publiek waarvoor Bumba en zijn vrienden optreden in het circus, bestaat dan ook uit leeftijdsgenoten van die jonge kijkertjes: het zijn heel diverse kleuters die zelf zijn uitgedost in mooie, kleurrijke kostuums. Bumba zit vol kleur en geluid. De decors zijn eenvoudig, met grote kleurvlakken. Elke aflevering opent met een beeld van de rood-wit gestreepte circustent. Daarna begint de voorstelling van Bumba en zijn vrienden. Tussen hun nummertjes door zitten ook scènes zonder de poppen, waarin gespeeld wordt met kleur, klank en alledaagse voorwerpen, soms in ongewone situaties. Kortom: Bumba staat garant voor leerrijke en kleurige kleuterpret op Ketnet.

Vanaf 4 september om 15.30 uur.

Circus Hocus Pocus
Graag ook een applaus voor Circus Hocus Pocus, de Vlaamse kleuterreeks over de avonturen van Sax de olifant, Bom de beer, Oeps het konijn en Kwekkwek de eend. Circus Hocus Pocus is een herkenbare, leerrijke, maar vooral vrolijke reeks voor de kleinste kijkertjes. De serie combineert animatie met acteurs (kleuters). Het is een magazine van vijf minuten dat nauw aansluit bij de leefwereld van peuters en kleuters. De serie bevat educatieve aspecten, maar vooral veel kijkplezier. Met de geanimeerde hoofdfiguren Sax de olifant, Bom de beer, Oeps het konijn en Kwekkwek de eend leren de jongste tv-kijkers dieren kennen, met cijfers omgaan en kleuren ontdekken. In Circus Hocus Pocus komen raadspelletjes aan bod en elke aflevering wordt met een verhaaltje afgesloten. De gevoelens van de hoofdpersonages zijn voor peuters en kleuters herkenbaar. Sax, Bom, Oeps en Kwekkwek zijn blij, boos, verdrietig, verlegen en bang. Elk dier heeft zijn eigen karakter. Circus Hocus Pocus bestaat uit een evenwichtige dosering van live action en animatie. Animatie die de kinderen meeneemt in een wereld van magie en 'de echte wereld' die voor peuters zo dichtbij staat. De acteurs in het live action gedeelte zijn kleuters van alle slag. Ook kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap spelen een prominente rol en passeren met bravoure de revue. Ook dat aspect maakt Circus Hocus Pocus uniek.

Vanaf 4 september om 15.35 uur.

Musti en Hopla
Ook Musti en Hopla zijn opnieuw van de partij. Musti is een prettige animatiereeks met huis-, tuin- en keukenverhaaltjes en levenslessen over de poes Musti, haar mama, papa, de schildpad, het konijn en de hond.

Vanaf 2 september om 7.00 uur.

Hopla is een 3-D animatiereeks voor de allerkleinste kijkertjes over een schattig knuffelkonijn dat met zijn vriendjes Lola, Nina en Onki de wereld verkent. Hopla creëert een heel eigen wereldje voor peuters en kleuters: kleurrijk, herkenbaar en vertrouwd. De eenvoudige verhaaltjes sluiten nauw aan bij de ervaringswereld van de peuters.

Vanaf 4 september om 8.40 uur.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:30
    Blokken
    02:25
    Journaallus
  • 12:30
    Lentebeelden
    07:30
    Ketnet Junior
  • 12:25
    GameKeepers
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:25
    Milo
    05:15
    Geen uitzending
  • 12:30
    GPs: Behind Closed Doors
    03:10
    Geen uitzending
  • 12:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 12:35
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:50
    De Tafel van Gert
    01:45
    Geen uitzending
  • 12:35
    Bones
    02:05
    ER
  • 12:20
    Bar Rescue
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 12:10
    Love Island
    02:55
    Geen uitzending
  • 12:00
    World's Most Evil Killers
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 12:30
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 12:15
    Het Weekmenu
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 11:00
    Premier League
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 12:20
    Death in Paradise
    02:10
    The Change
  • 12:15
    Ongehoord Nieuws
    01:42
    NOS Journaal
  • 12:35
    De Geknipte Gast
    01:59
    Nieuwsuur
  • 12:30
    Vos en Haas
    02:36
    Podium Zwart Unplugged