Najaar Ketnet: In de media

maandag 21 augustus 2006

Ketnet wil de rol bestendigen die het speelt in de crossmediale omgeving waarin kinderen vertoeven. Ook naast het scherm wil Ketnet de jonge multimediagebruikers blijven aanspreken en in beweging zetten. Zo zijn de verschillende websites continu in ontwikkeling.

N


iet alleen ondersteunen die wat op het scherm te zien is, steeds meer bieden ze een leuk alternatief voor de kijkers die niet steeds aan het TV-scherm gekluisterd zitten. Bovendien zal er vanaf 2007 ook volop muziek op zitten.

KetnetKick blijft toonaangevend in de gaming-wereld. De soloversie van de Zeepkistenrace wordt namelijk nog aantrekkelijker door een multiplayer-uitbreiding.

Ketnet.be
Ketnet.be biedt, naast achtergrondinformatie bij de programma's, steeds meer een alternatief voor momenten waarop Ketnet niet op TV is. Zo kunnen 'Eurosong For Kids' – liefhebbers dit najaar hun favorieten op de voet volgen via Ketnet.be. Op een speciale Eurosong For Kids – website kunnen ze niet alleen filmpjes over de Belgische finalisten bekijken, ze kunnen er ook terecht voor foto's, songteksten, biografieën, etc.
Muziek beluisteren is één van de favoriete bezigheden van kinderen. Vanaf 2007 wil ketnet.be daarom nog explicieter de kaart van muziek trekken. De site wordt vanaf dan uitgebreid met een muzikaal platform.

KetnetNT
Op ketnetNT.be blijft het kernwoord 'interactie'. Sinds de start van KetnetNT in april 2006 heeft zich een levendige community gevormd die alsmaar blijft groeien. Dagelijks posten jongeren tientallen bijdragen rond de meest diverse onderwerpen uit hun leefwereld op het forum, reageren ze op bijdragen op de blogs en kunnen ze met korte spitsvondige boodschappen terecht op de shoutbox.

Deze interactiekanalen worden in de toekomst nog gebruiksvriendelijker. Surfers zien hun identiteit voortaan bevestigd in een vaste gebruikersnaam, waardoor reageren op het forum veel gemakkelijker wordt. Ook de blogs worden in een nieuw jasje gestoken en richten zich nog uitdrukkelijker op de inbreng van jongeren. Voortaan brengen zij zelf korte online-reportages over de nieuwste games, cd's, trends enz., opgesmukt met foto's en video's. Een overzichtje van de resultaten van afgelopen polls is voortaan te vinden in een overzichtelijk poll-archief.

KetnetNT.be is er niet alleen 'voor' de surfer, maar ook – en vooral – 'door' de surfer. Dit weerspiegelt zich vanaf 1 september in een gloednieuwe homepage. In één oogopslag zullen de nieuwste bijdragen over onderwerpen die live in de studio behandeld worden te zien zijn op fora en blogs. Wat zich in die studio afspeelt, valt overigens nog steeds op de voet te volgen via de livestream, zodat de kijker niets hoeft te missen wanneer hij een reactie plaatst via de website.

Het spreekt voor zich dat ketnetNT.be veel belang blijft hechten aan bewustmaking rond nieuwe media en sensibilisering rond veilig surfen. Als interactieplatform willen we een veilige omgeving bieden waarin jongeren kunnen bouwen aan een eigen identiteit.

http://www.ketnetnt.be/

KetnetKick
KetnetKick heeft zijn plaats opgeëist in het gaming-wereldje. De soloversie van de Zeepkistenrace, die op 1 juli gelanceerd werd, was anderhalve maand later al door 30.000 KetnetKickers gedownload.

Intussen mocht de KetnetKick-redactie meer dan 8000 ingezonden racebanen bewonderen. En dat is nog maar het begin. Want vanaf 27 oktober zullen de KetnetKickers niet alleen de strijd kunnen aangaan tegen de Wraptors, ze zullen ook kunnen racen tegen hun vrienden. De soloversie van de zeepkistenrace wordt namelijk uitgebreid met een multiplayer modus.

In de multiplayer modus kunnen maximaal vier spelers tegen elkaar racen. Spelers kunnen races starten tegen gemeenschappelijke vrienden of kunnen deelnemen aan een competitie. Bij dat laatste wordt aan de hand van resultaten uit vorige races bepaald met wie een race wordt opgestart (het matchmaking-principe).

Spelers zullen kunnen kiezen uit de tien standaard-racebanen van de single player versie, de racebaan van de week, en – als ze tegen gemeenschappelijke vrienden racen - eigen tracks. Ze kunnen racen met hun zelfgemaakte zeepkisten.

Tenslotte worden de competitiescores bewaard. Een racer kan op elk moment zijn positie in de totale ranking opvragen.

Om het multiplayeren mogelijk te maken, wordt in de rugzakjes van de spelers een vriendenlijst ingebouwd. KetnetKickers zullen in de rugzak hun lijst van vrienden kunnen bekijken en bewerken. Een speler kan vrienden toevoegen, verwijderen en hun online-status bekijken. Vrienden worden toegevoegd aan de hand van de Ketcode (een unieke code voor elke speler). Een andere speler wordt pas als "vriendje" beschouwd als de vriendschap gemeenschappelijk is, dus enkel wanneer ze elkaars Ketcode hebben toegevoegd aan hun vriendenlijst.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:30
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 03:15
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 03:55
    Married ... With Children
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 03:25
    Geen uitzending
    08:10
    Criminal Minds
  • 04:10
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 02:15
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 01:15
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:11
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:15
    De Garde van Gert
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 02:10
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:50
    Silent Witness
    02:35
    Vienna Blood
  • 02:13
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 03:29
    Sophie & Jeroen
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal