Najaar En: 'In de Mix' met Brahim

donderdag 9 augustus 2012

In het gloednieuwe Eén-programma 'In de Mix' brengt Brahim vanaf 6 september acht weken lang elke donderdag een jonge Vlaamse hiphopper samen met een icoon uit de Vlaamse muziek. Hun leefwerelden liggen soms mijlenver uit elkaar, maar hun liefde voor muziek, die delen ze.

De artiesten wagen zich in In de mix aan een eigen versie van een nummer van de ander en laten hem of haar live het resultaat horen.


Wat gebeurt er als je een jonge Vlaamse hiphopper samenbrengt met een icoon uit de Vlaamse muziek? Brahim zoekt het vanaf donderdag 6 september uit in het gloednieuwe muziekprogramma 'In de Mix' op Eén. Daarin maakt elke week een hiphopper kennis met een gevestigde artiest, met name Bart Kaëll, Raymond van het Groenewoud, Liliane Saint-Pierre, Rita Deneve, Bart Herman, Paul Severs, Johan Verminnen of Nicole en Hugo. Soms zit er veertig jaar verschil tussen beiden en staan hun leefwerelden oneindig ver van elkaar. Maar toch delen ze die ene grote liefde ... de liefde voor muziek. En daar draait het om in 'In de Mix'.

De artiesten maken elk een versie van de hit van de ander, maar dan in hun eigen muziekstijl. De Vlaamse klassieker wordt dus een rap en omgekeerd. Om te ontdekken welke gouwe ouwe hij zal brengen, krijgt de hiphopper een cd met hits van de artiest die hij zal ontmoeten. Verrassend genoeg blijkt de jonge generatie nog nooit gehoord te hebben van Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll en Rita Deneve. Maar anderzijds weten de gevestigde waarden meestal ook erg weinig over de jonge rapscene in ons land.

Daar brengt 'In de Mix' verandering in. Twee generaties, artistieke stijlen en culturen komen samen en wagen zich live aan een nummer van elkaar. Maar iedere artiest blijft zichzelf en wordt gerespecteerd zoals hij of zij is. In acht weken verzamelt Brahim zo een aantal toptracks, die een frisse blik werpen op het Vlaamse lied.

'In de Mix' op MNM
'In de Mix' is er niet alleen op televisie, maar ook op de radio. Tijdens en na de uitzending van 'In de Mix' op Eén, vanaf 6 september, kunnen de kijkers en luisteraars interactief gaan in het gelijknamige programma op MNM.

MNM-dj's Brahim en Astrid Demeure kijken televisie en maken radio met de kijkers, die live reageren op het tv-programma. Brahim en Astrid nodigen daarvoor elke donderdag de hiphopper en coryfee van die aflevering uit op MNM. Tussen 21.00 en 24.00 uur zetten ze de muzikale kruisbestuiving verder, met veel livemuziek, veel muzikale vrienden en met de luisteraars.

In de remix
Op vrijdag, telkens een dag na elke uitzending op Eén en MNM, staat de rapper van die uitzending centraal in 'In de remix' OP12. Hij of zij vertelt over zijn of haar leven en muziek en blikt terug op In de mix.

'In de Mix', vanaf donderdag 6 september om 21.05 uur op Eén. Vrijdag vanaf 7 september OP12 en donderdag van 21.00 tot 24.00 uur vanaf 6 september op MNM.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
indemix

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers