'Nachtwacht' spannender dan ooit met gloednieuwe luisterverhalen

vrijdag 25 oktober 2019
Foto: © Studio 100 2019

De herfstvakantie staat voor de deur dus biedt Ketnet de Ketnetters een leuke verrassing. De succesvolle reeks 'Nachtwacht' krijgt na twee bioscoopfilms nu ook een vervolg in de vorm van luisterverhalen.

In vijf luisterverhalen worden de Ketnetters meegenomen door Vega (Sven De Ridder) naar de magische wereld van De Nachtwacht waarin de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper) allerlei spannende avonturen meemaken. De luisterverhalen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast (I-Tunes), Google Podcasts. Ketnet.be en in de Ketnet-app. Ketnetters kunnen op Ketnet.be en in de Ketnet-app ook een geanimeerde versie van de luisterverhalen terugvinden.


'Ketnet wil een unieke beleving bieden aan alle kinderen. Met de luisterverhalen van 'Nachtwacht' prikkelen we de fantasie van de Ketnetters voor het eerst puur via audio, en kunnen we verhalen vertellen die nog grootser en heldhaftiger zijn dan op tv. Bovendien is het mooi meegenomen dat kinderen met een visuele beperking de mysterieuze wereld van 'Nachtwacht' op die manier ook ten volle kunnen beleven', vertelt Maarten Janssen, de netmanager van Ketnet.

Ketnet zet in op toegankelijkheid
Vorig jaar bracht Ketnet voor het eerst audiodiscriptie op kindermaat met de eerste drie seizoenen van 'Nachtwacht'. Daarnaast biedt Ketnet dagelijks de uitzending van 'Karrewiet' aan met VGT alsook 'De Dokter Bea Show'. Ook de jaarlijkse Intrede van de Sint en de Ketnet Zomertour worden aangeboden met VGT.

Tijdens de herfstvakantie brengt Ketnet nog meer 'Nachtwacht' met audiodescriptie. De Ketnetters kunnen vanaf zaterdag 26 oktober ieder weekend genieten van de vierde reeks van 'Nachtwacht' met audiodescriptie. Op Ketnet.be en in de Ketnet-app wordt de eerste bioscoopfilm 'Nachtwacht: De Poort der Zielen' aangeboden met audiodescriptie.

'Nachtwacht'
De tijd lijkt te hebben stilgestaan in het rustige dorpje Schemermeer, maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Schemermeer is namelijk een poort naar de onderwereld. Daarom duiken er geregeld fabelachtige wezens op (trollen, mummies, minotaurussen, enz.), vaak met kwade bedoelingen. Gelukkig is er de Nachtwacht: drie bewakers van het goede. Het zijn drie tieners die er op het eerste gezicht doodgewoon uitzien, maar eigenlijk ook zelf mythische wezens zijn: de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper).

'Nachtwacht' is een productie van Studio 100 voor Ketnet. In op 11 december komt de tweede bioscoopfilm 'Nachtwacht: Het Duistere Hart' in de zalen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers