'Music for Life 2011': 7.142.716 !!!

vrijdag 23 december 2011

Vrijdagavond kende de zesde, en tevens allerlaatste editie van de Stubru-actie 'Music for Life', haar hoogtepunt. Live op Studio Brussel n op En werd 'De Glazen Slotshow' uitgezonden. Steven Van Herreweghe, Sofie Lemaire en Sven De Leijer hadden de eer om de helden van de actie uit hun glazen gevangenis te bevrijden en het eindresultaat bekend te maken. En die helden zijn: Sam De Bruyn, Siska Schoeters en Tomas De Soete.

Europees hitfenomeen van eigen bodem Milow opende de slotshow. Met You and Me zette hij, op het dak van het Glazen Huis, de Groenplaats in vuur en vlam en gaf hij het startschot voor de 'De Glazen Slotshow'. Siska, Tomas en Sam mochten het huis verlaten na zes dagen op sapjes en adrenaline te hebben geleefd. Vermoeid en hongerig, maar ook zo gelukkig en trots.

Na zes jaar solidariteit in de kerstperiode sloten zij een hoofdstuk in de Vlaamse mediageschiedenis af. Ondanks de vele oproepen om niet te stoppen, zegt de VRT toch dat dit de allerlaatste editie is geweest. Maar zeg nooit, nooit. Maar iedereen is het er roerend over eens: het is prachtig geweest!

Verrassend moment ook wanneer Elio Di Rupo op het appèl verscheen en de allerlaatste plaat van 'Music for Life 2011' aanvroeg. Hij kwam ook in naam van de Federale Regering nog een klein presentje afgeven: € 1.000.000! En dat laatste plaatje, dat werd: 'Thank you for the Music' van ABBA.

Plaatjes draaien en leuke radio maken, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar toch draaide het vooral om het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor een stille ramp. De laatste 'Music for Life' stond in het teken van diarree en alles wat daarmee te maken heeft. En dat geld werd doorheen heel Vlaanderen weer met bakken opgehaald! De laatste editie moet zéker niet onderdoen voor de vorige edities. Tomas, Sam en Siska haalden maar liefst € 7.142.716 op!

Volgend jaar dus, in principe, geen 'Music for Life' meer, maar samen met vele anderen hopen we met TV-Visie toch dat er volgend jaar TOCH nog iets mag gebeuren. In welke vorm dan ook vinden we allemaal dat de week voor Kerst officieel dé warmste week van het jaar moét blijven!


Word nu fan van TV-Visie op Facebook!


Lees ook:
'Music for Life' aangekomen in Antwerpen (foto's!)

DOSSIER: Music for Life 2011

volledig dossier
MFL11

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers