'Mijn Restaurant'-werf stilggelegd in Kortrijk: wat nu?

vrijdag 30 januari 2009

Problemen voor de makers van het vtm-programma 'Mijn Restaurant'. Op bevel van het ministerie van Ruimtelijke Ordening zijn de werken aan De Oude Dekenij te Kortrijk stilgelegd. De commercile omroep liet het gebouw verbouwen om er n van de vijf restaurants in onder te brengen voor hun tweede reeks van 'Mijn Restaurant'.

Om t

ijd te sparen begonnen de aannemers reeds aan de werken vr dat er een vergunning was geleverd en daarom heeft het ministerie de werken laten stilleggen. Er hangt een bevelschrift aan de gevel van het beschermde gebouw, waarin de onmiddellijke stopzetting van de werken gevraagd wordt. De aannemers hebben hun stellingen reeds weggenomen en het puin opgeruimd.

De juridische dienst van het stadhuis gaat de zaak grondig onderzoeken en hoopt een oplossing te vinden. Ook vtm-woordvoerder Mark Vanlombeek maakt zich sterk dat de tweede reeks van het programma niet in gevaar zal komen: 'We gaan met alle betrokkenen rond de tafel zitten en bekijken wat de problemen zijn en hoe we die kunnen oplossen. Problemen zijn er om opgelost te worden', aldus Vanlombeek.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers