'Mijn Restaurant'-werf stilggelegd in Kortrijk: wat nu?

vrijdag 30 januari 2009

Problemen voor de makers van het vtm-programma 'Mijn Restaurant'. Op bevel van het ministerie van Ruimtelijke Ordening zijn de werken aan De Oude Dekenij te Kortrijk stilgelegd. De commercile omroep liet het gebouw verbouwen om er n van de vijf restaurants in onder te brengen voor hun tweede reeks van 'Mijn Restaurant'.

Om t

ijd te sparen begonnen de aannemers reeds aan de werken vr dat er een vergunning was geleverd en daarom heeft het ministerie de werken laten stilleggen. Er hangt een bevelschrift aan de gevel van het beschermde gebouw, waarin de onmiddellijke stopzetting van de werken gevraagd wordt. De aannemers hebben hun stellingen reeds weggenomen en het puin opgeruimd.

De juridische dienst van het stadhuis gaat de zaak grondig onderzoeken en hoopt een oplossing te vinden. Ook vtm-woordvoerder Mark Vanlombeek maakt zich sterk dat de tweede reeks van het programma niet in gevaar zal komen: 'We gaan met alle betrokkenen rond de tafel zitten en bekijken wat de problemen zijn en hoe we die kunnen oplossen. Problemen zijn er om opgelost te worden', aldus Vanlombeek.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op En.

Dossiers