'Mijn Restaurant!': ondanks chaos scoort Claudio opnieuw

vrijdag 20 maart 2009

Om de jury te imponeren moeten de kandidaten van 'Mijn Restaurant!' stevig in hun schoenen staan. De nieuwe opdracht bestond erin dat de kandidaten voor het eerst in hun restaurant moesten koken. En dat nog wel voor de veeleisende en kritische jury. Ze verwachtten uiteraard iets heerlijks op hun bord.

I


edere chef moest een drie gangen-menu met telkens drie verschillende gerechten tijdig op tafel toveren. Als extra hulpmiddel kregen de duo's elk een 'starterskit'.

Bij Claudio en Gaëlle in Kortrijk was er nog altijd geen beweging. Daar lagen de bouwwerken nog steeds stil. Ze vroegen zich af of ze de jury zo wel konden ontvangen. Dus trokken ze de stad in, op zoek naar hulp. Claudio was vorige keer de beste kok. En dat kwam hard aan bij Chris.

Voor de juryleden begon de eerste ronde van Vlaanderen in Turnhout en Sint-Truiden. Sint-Niklaas, Diest en Kortrijk stonden de volgende dag op het programma. De kandidaten wisten natuurlijk niet van tevoren wanneer hun restaurant zou worden beoordeeld.

In Turnhout was Chris al startklaar. Wendy oefende nog een laatste keer het menu alvorens ze de jury verwelkomde in hun gloednieuwe restaurant. De gerechten leverden geen hoge scores op. En het dessert, dat de vorige mislukkingen moest redden, was nog de grootste blunder. Hun menukaart miste, volgens de jury, de nodige structuur.

In Sint Truiden friste Tom zijn wijnkennis op als voorbereiding op de confrontatie. Het diner werd opgediend waarna de jury het met smaak beoordeelde. Tom was iets teveel met de wijnkaart bezig geweest waardoor hij soms moeite had met het menu. Het begon allemaal heel goed, maar liep toch fout af. Een hoge presentatie van het voorgerecht kan zorgen voor een lage val bij het hoofdgerecht. Want daar telt het échte kooktalent.

De volgende dag bezocht het kritische team de andere drie restaurants:

In Sint Niklaas waren Ben en Dominique goed voorbereid. Maar om te scoren moesten ze eerst de drie moeilijke klanten overtuigen. Hun buik rond eten zat er voor de juryleden niet in. De gerechten waren smaakloos. Het duo wilde de situatie nog redden door een typisch Frans dessert op tafel te toveren. Maar het werd uiteindelijk een matig restaurantbezoek voor de jury.

In Kortrijk moesten Claudio en Gaëlle de jury in een geleend restaurant ontvangen, maar wel met hun eigen linnen. Ze hadden een extra troef; de topmaître die ze gewonnen hadden in de vorige proef. Het geduld van hun maître werd echter sterk op de proef gesteld. Claudio en Gaëlle kwamen te laat en moesten alles nog klaarzetten voor de proef. De meeste gerechten verschenen te laat op tafel maar waren heerlijk.

Het laatste traject voor de juryleden bracht hen van Kortrijk naar Diest. Daar verliepen de voorbereidingen zeer vlot. De zussen vlogen er onmiddellijk in. Rebekka zorgde voor een zeer vlotte bediening en ook de kookkunsten van de chef en sous-chef konden de jury bekoren. De kritiek was voor Deborah al een gekend feit, maar de chef kon er minder goed mee overweg. Met de woorden 'Maak er iets leuk van, maar denk na', verlieten de juryleden het pand.

Het ongezouten oordeel van Christel, Peter en Dirk werd gegeven:

Chris en Wendy hadden hen ontgoocheld. Peter Goossens gaf een opmerking over Chris zijn dikke nek waarvan zelfs de andere kandidaten verbaasd waren. De andere twee juryleden, Christel en Dirk, deelden dezelfde mening maar Wendy had wel een goede indruk nagelaten.

Bij Rebekka en Deborah waren ze aangenaam verrast. Rebekka liet een goeie indruk na, maar heeft duidelijk een restyling nodig. Ook het interieur charmeerde de jury. Hun score: 21/30 voor het eten en 22/30 voor de bediending.

Ann en Tom gaven een warme ontvangst en mooi gepresenteerde voorgerechten. Maar het hoofdgerecht was een nationale ramp. De bediening van Tom was goed en hij had laten zien dat hij ondertussen veel had bijgeleerd. Hun score: 16/30 voor het eten en 24/30 voor de bediending.

Bij Ben en Dominique is er nog heel wat werk in de keuken en rond de taakverdeling. Hun score: 18/30 voor het eten en 21/30 voor de bediending.

Claudio en Gaëlle zaten gespannen te wachten op een flinke dosis kritiek. Die viel tot hun verbazing goed mee. Gaëlle deed het fantastisch in de zaal, maar Claudio moet dringend een cursus timemanagement volgen. Ondanks zijn chaotische werkwijze waren de gerechten wel lekker. Hun score: 22/30 voor het eten en 22/30 voor de bediending.

Dat betekende dat Kortijk opnieuw de winnaar werd met één punt voorsprong. Ze kregen een deel van het geld uit de pot én de bonus: gratis luxetafellinnen inclusief de was en de strijk daarvan (waarde: 17.100 euro). Rebekka en Deborah gingen met een kleiner deel van de buit lopen en kregen 10.000 euro. Zeker voor hen is dit extra geld welkom, want zij stonden er financieel het minst goed voor.

'Mijn Restaurant!', dinsdag 24 maart om 21.25 uur op vtm.


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 15:10
    The Tower
    07:55
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:20
    Molang
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:20
    The Good Doctor
    05:30
    Geen uitzending
  • 15:05
    GPs: Behind Closed Doors
    03:10
    Geen uitzending
  • 15:00
    Sea Of Suspicion
    09:00
    Geen uitzending
  • 14:55
    All New Traffic Cops
    08:55
    Geen uitzending
  • 15:20
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 14:55
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 15:20
    Two and a Half Men
    04:50
    Geen uitzending
  • 15:20
    Cold Case
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:30
    Listing Impossible
    02:20
    Backroad Truckers
  • 14:30
    Interior Design Masters
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:45
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:16
    Hallo Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 14:55
    De Sterrenkaart
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 14:55
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:00
    Father Brown
    02:35
    Vienna Blood
  • 15:00
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 14:54
    Rail Away
    08:00
    Vroege Vogels
  • 15:11
    BarnKidz
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal