'Mijn Restaurant': Is nieuwe chef-kok La Scène de witte raaf?

donderdag 16 april 2009

Hebben ze bij La Scène in Sint-Niklaas eindelijk de witte raaf gevonden? Na het ontslag van chef-kok Amaury waren Ben en Dominique op zoek naar een nieuwe topchef en die lijken ze gevonden te hebben in Steve Deconinck. Ben en Dominique Ribas, die Oost-Vlaanderen vertegenwoordigen in het vtm-programma 'Mijn Restaurant!' zijn in elk geval in de wolken met hun nieuwste aanwinst.

S


teve Deconinck leerde zijn vak in culinaire toprestaurants zoals het Brusselse restaurant Comme Chez, Soi, het restaurant van jurylid Peter Goossens Hof Van Cleve en 'het beste restaurant ter wereld' El Bulli in Spanje.
'De sfeer in El Bulli was niet goed. In een ploeg met vijfig man is dat niet echt een verrassing, daarom ben ik er maar zes maanden gebleven. Ik ben nu op zoek naar een vaste stek, en hoop die hier gevonden te hebben', aldus Deconinck.

Nadat ze een slecht rapport hadden gekregen van Sergio Herman, de chef van het driesterrenrestaurant Oud Sluis, hebben Ben en Dominique hun oorspronkelijk Franse keuken-concept over boord gegooid en een volledig nieuwe kaart gemaakt in samenspraak met Steve.

Ben lijkt alvast tevreden met de nieuwe topchef. 'Ik ben vooral tevreden dat Steve met eenvoudig geschreven bonnen werkt en hij legt mij, voor het serveren, elk gerecht duidelijk uit', aldus een enthousiaste Ben.

Bron: GVA.be

 


Lees ook:
Opnieuw opschudding rond onwettig ontslag in 'Mijn Restaurant'
'Mijn Restaurant' gemist? Herbekijk hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers