'Mijn Restaurant!': exit Rebekka en Deborah, 'Fleur Délice' gesloten

woensdag 13 mei 2009

Diest of Turnhout! Dat was donderdag de grote vraag! Voor welk duo was 'Mijn Restaurant!' definitief afgelopen? Voor het verdict viel, kreeg Vlaanderen nog te zien hoe de mama's moederdag vierden (of net niet) en hoe Kortrijk en Sint-Truiden probeerden om de kaasproef te winnen. Een verslag...

E


en nieuwe opdracht voor Kotrijk en Sint-Truiden werd bekend gemaakt. De chefs moesten een verrassende kaasschotel creëeren met de gepaste dranken. Wie het meest aantal schotels verkoopt, wint een zuivelcheque ter waarde van 4.000 euro. Juryleden Peter en Dirk gingen de kaascreaties proeven.

Sint-truiden was vastberaden om de kaaswedstrijd te winnen. De kazen werden geleverd en Ann en Kim schoten direct in actie. Allerhande recepten werden uitgeprobeerd. Bij de lunch werden er al kaasschotels geserveerd. De middagservice begon goed want de eerste kaasbestellingen kwamen de keuken binnen. De klanten waren tevreden over de nieuwe creatie van Bigareaux. De verkoopcijfers gingen de lucht in en Ann was in de wolken.
Als eerste werd Sint-Truiden getest op hun kaascreatie. Maar Ann en haar team hadden problemen met de kaasvoorraad. Uiteindelijk kregen de juryleden toch iets op hun bord. Hun creativiteit werd beloond want Peter en Dirk waren erg tevreden over het resultaat.

Ook in restaurant Dell'Anno werden de kazen geleverd. Maar daar liet de inspiratie op zich wachten. De kaaswedstrijd zorgde enkel voor extra stress bij de Italiaanse chef. Het zaalpersoneel zag er de humor wel van in. Uiteindelijk werden ook in Kortrijk de kazen opgediend. En de gasten aten het smaakvol op. De verkoop verliep vlot maar Gaëlle twijfelde aan hun winstkansen. Daarom vroeg ze aan Claudio om een extra kaasgerecht te bedenken. Met zijn improvisatie moest hij Peter en Dirk overtuigen. Dirk had er slechts één woord voor: 'Schitterend!'. En ook de kaastest die de Peter Goossens met Claudio deed kreeg een positieve resultaat.
Maar de zware personeelscrisis dreigde nog steeds. Genomineerd of niet, een restaurant draaiende houden is altijd knokken. Chef Claudio arriveerde weer te laat. En dat leidde tot een open conflict met het keukenpersoneel. Claudio besefte dat hij dringend het roer moest omgooien. Hij gaf zijn fouten toe en wou met een schone lei beginnen. Het personeel hoopte dat de nieuwe start deze keer écht genomen werd.

Maar niet alleen in Kortrijk hing er spanning. Ook in Diest was er een probleem. In één van de vorige afleveringen kreeg serveerster Suzanne, door de geheime recensenten, een spoedcursus wijnproeven. Deborah kon daar toen moeilijk mee om. Ze vond dat er tijdens de werkuren gewerkt moest worden. En dat was er bij Suzanne net iets teveel aan. Daarom nam ze definitief ontslag. Maar dat betekende weer personeelstekort voor Fleur Délice.In allerijl belde Deborah naar Ben om hen uit de nood te helpen. Ook hun desserten moesten dringen bijgeschaafd worden. Daarom had Peter Goossens de coach, Roger van Damme, ingeschakeld om hen te helpen.

Op moederdag werd Deborah door chef Adi met een smoes naar buiten gelokt. Daar wachtten haar kinderen haar met een cadeau en een kaart op. Ook voor haar was het tenslotte moederdag.In Turnhout kon het personeel moeilijk wennen aan de nieuwe werkwijze van Wendy. Voor sommige was haar kordate optreden net iets té streng. Ook maître Marc gaf er, op moederdag, de brui aan. Daardoor ging Wendy's humeur er sterk op achteruit.
En dat zullen Chris en het personeel ook geweten hebben. Nadien probeerden ze samen de brokken te lijmen. Wendy kwam de laatste tijd erg kort over. Maar zij vond dat Chris haar niet voldoende steunde.
De kaasrace werd gewonnen door Sint-Truiden omdat zij een grotere voorsprong hadden. De juryleden waren daarentegen meer overtuigd door de kaascreaties in Kortrijk.

En toen werd het tijd voor de definitieve nominatie tussen Diest en Turnhout. Voor één van de twee restaurants is het sprookje afgelopen. Beide duo's beseften hoe zwaar het verlies zou kunnen doorwegen. Zoals afgesproken werden de nodige spullen ingeleverd. De voorbije drie maanden had iedereen een enorme evolutie gemaakt. Dat kon al niet meer afgenomen worden.

De veiligheidsagenten kwamen, emotieloos zoals gewoonlijk, toe in de genomineerde restaurants. En de vervolgens werd de uitslag door Rani bekend gemaakt.

Het tweede restaurant dat de deuren voorgoed moest sluiten was Fleur Délice. Bij Chris en Wendy kon het geluk niet meer op. De zussen Rebekka en Deborah waren aangedaan door het resultaat. Maar toch bleven ze een positieve ingesteldheid houden. En dat sierde hen.

Volgende week worden de drie overgebleven restaurants opnieuw gerecenseerd. Dit keer door de juryleden Christel, Peter en Dirk.

Welk duo moet volgende keer zijn deuren sluiten?  
Turnhout, Sint-Truiden of Kortrijk? 
Stem NU in de TV-Visie poll!


Lees ook:
'Restaurant Fleur Délice moet sluiten'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers