'Mijn Restaurant': chef-kok Amaury weg bij La Scène

donderdag 9 april 2009

Opnieuw problemen voor Ben en Dominique uit het vtm-programma 'Mijn Restaurant'. Na de chaos en de opstandige ober geeft hun chef-kok Amaury Van de Velde er de brui aan. Eergisteren roerde hij voor het laatste in de potten van restaurant La Scène. Hoe het nu verder moet, is niet helemaal duidelijk.

Afge

lopen dinsdag was het verdict van sterrenchef Sergio Herman een bittere pil om te slikken: 'Niet lekker, totaal niet! Dit kan mijn vrouw nog beter presenteren.' Ben en Dominique beschouwden dit nog als 'opbouwende kritiek', maar voor hun kok Amaury moet dit keihard aangekomen zijn. Amaury baatte tien jaar restaurant Margaux in Berchem en drie jaar restaurant Greens uit.

Maar zijn ontslag heeft helemaal niets te maken met de kritiek van Sergio Herman. 'Vtm zal het wellicht anders monteren en aan de kijker laten uitschijnen dat ik geen weg weet met de commentaren van de jury. Onzin. Er was veel meer aan de hand', verklaart Amaury. 'Ik miste sérieux bij Ben en Dominique. Alles moest plezant en grappig zijn, maar wie wil winnen moet er voor gaan'.

Van de Velde verduidelijkt ook dat hij noch de infrastructuur, noch het personeel had om er een gastronomisch restaurant van te maken. Toch heeft hij geen spijt van zijn deelname aan 'Mijn Restaurant'. 'Het was mijn bedoeling vaste kok te worden in La Scène. Het is niet gelukt. Jammer, maar meer is dat niet'.  (Bron: De Standaard)

Terecht of niet? 
 Reageer in het TV-Visie forum
Lees ook:
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'
'Mijn Restaurant': Sergio Herman maakt nominaties bekend
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers