Mediacommissie bevestigt resolutie digitale toekomst VRT

donderdag 19 januari 2006

De televisieprogramma's die betaald worden met algemene middelen mogen bij de eerste uitzending geen meerkost betekenen voor de kijker en mogen bovendien niet marktverstorend werken. Over het aanbod van digitale themakanalen voor de VRT spreekt de commissie zich niet uit.

De v

oorbije weken werd er in de mediacommissie druk vergaderd over de digitale toekomst en de rol van de verschillende zenders daarin. Vorige week nog pleitte Christian Van Thillo, de topman van de VMMa voor marktconforme prijzen voor de mogelijke themakanalen van de VRT.

De meerderheidspartijen van de Vlaamse regering bereikten een akkoord over een voorstel van resolutie dat uiteindelijk vandaag werd goedgekeurd. In deze resolutie roepen ze de regering op om de VRT zich te laten concentreren op de andere mogelijkheden van digitale televisie. Eerst een aanbod om programma's op aanvraag en de interactiviteit uitbreiden en dan pas nadenken over de oprichting van extra themakanalen. In de volgende beheersovereenkomst moet duidelijkheid komen over het aanbod van de VRT in het kader van zijn publieke opdracht in het digitale tijdperk versus de commerciële initiatieven, de ruimte die aan alle spelers op de markt wordt geboden voor het uitbouwen van een digitaal aanbod, de meerkost en financieringswijze van het digitale aanbod van de openbare omroep en de verhouding tussen themakanalen en de bestaande generalistische netten.

Daarnaast moet de regering erover waken dat programma's die worden gemaakt met overheidsgeld, bij een eerste uitzending geen meerkost betekenen voor de kijkers. Ze mogen ook niet marktverstorend werken.
Bron: Het Nieuwsblad
http://www.VRT.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

BH 90210 2019 BH 90210 BH90210

Tori probeert de opstart in goede banen te leiden. Jason en Ian hebben huwelijksproblemen, Jennie ontmoet haar nieuwe bodyguard, Brian aanvaardt een nieuwe assistent en Gabby vraagt Christines advies. Ondertussen komt een bekend gezicht de groep helpen.

'BH90210', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers