Lucas Van den Eynde is Koning Albert II in nieuwe En-reeks

donderdag 28 februari 2013

Lucas Van den Eynde zal de rol van koning Albert II vertolken in de nieuwe En-fictiereeks over het koningshuis. Hij wordt geflankeerd door een topcast met onder meer Veerle Eyckermans, Mathijs Scheepers en Stefaan Degand.

Lucas Van den Eynde zal de rol van koning Albert II vertolken in de nieuwe Eén-fictiereeks over het koningshuis. Hij wordt geflankeerd door een topcast met onder meer Veerle Eyckermans, Mathijs Scheepers en Stefaan Degand.

Ook Ruth Becquart, Leah Thys, Kris Cuppens, Wim Opbrouck, Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën zijn te zien in de hoofdrollen. Eind maart gaat Skyline van start met de opnames.

Eind maart gaat producent Skyline van start met de opnames voor de nieuwe fictiereeks, die een eerlijk portret moet worden van de vorst en onze geschiedenis. Wie is koning Albert? Wat doet hij? En welke gebeurtenissen hebben zowel op hem als op het land een invloed gehad?

Hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde krijgt Veerle Eyckermans aan zijn zijde in de rol van koningin Paola. Mathijs Scheepers vertolkt de rol van kroonprins Filip, Stefaan Degand die van prins Laurent en Ruth Becquart die van prinses Astrid. Leah Thys wordt koningin Fabiola, Kris Cuppens koning Boudewijn en Wim Opbrouck vertolkt Jean-Luc Dehaene. Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën nemen respectievelijk de rollen van de prinsessen Mathilde en Claire voor hun rekening.

De makers
De nieuwe fictiereeks is een programma van Borgerhoff & Lamberigts TV en Skyline ('Groenten uit Balen', 'Salamander') voor Eén. Het scenario werd geschreven door Willem Wallyn, Paul Piedfort, Koen Sonck, Luc Schoonjans en Dirk Nielandt. Frank Van Mechelen neemt de regie voor zijn rekening.

Waarheidsgetrouwe fictiereeks
De nieuwe reeks wordt geen documentaire, wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks. Daarom hebben de programmamakers zich al van in een vroeg stadium laten omringen door professor Hedendaagse geschiedenis Mark Van den Wijngaert en koningshuiskenner Jan Van den Berghe. Toch worden er ook fictieve elementen toegevoegd om tot een dramareeks te kunnen komen. Voor de dialogen kan dat bijvoorbeeld niet anders, omdat de inhoud van de gesprekken van de koning met zijn familie en entourage niet bekend zijn, maar ook in die dialogen houden de makers rekening met historische feiten.

De nieuwe reeks wordt ten vroegste in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén.


DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chausse d'Amour' (foto:  TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jrme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chausse d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers