Leterme kwam tussen in VRT-crisis

zondag 24 september 2006

Yves Leterme bemoeide zich persoonlijk met de zaak Tony Mary en kon zo een chaotische crisis bij de VRT vermijden, dat schrijft De Standaard. Een bevelschrift van de Brusselse arbeidsrechtbank stelde dat Mary meteen weer in zijn functie moest worden hersteld.

B


ourgeois mag dan nog met zoveel trots hebben aangekondigd dat hij en ex-VRT baas Tony Mary een akkoord hadden bereikt over een ontslagpremie, het was niet de mediaminister, maar wel Vlaams minister-president Yves Leterme die met Mary tot een akkoord kwam.

Tony Mary had eerder deze week een eenzijdig verzoekschrift ingediend bij de Brusselse Arbeidsrechtbank. De rechtbank besloot daarop in een bevelschrift dat de 'geschorste' gedelegeerd bestuurder weer (en onmiddellijk) in zijn functie moest worden hersteld.

Indien Mary wenste kon hij dinsdag alweer 'zijn' kantoor binnenwandelen en Van Roe van zijn plaats stoten. Dan pas zou de crisis bij de VRT compleet zijn geweest. Tony Mary zou echter zelf met Yves Leterme contact hebben opgenomen om te praten over zijn ontslagvergoeding. De minister-president voerde persoonlijk de lange onderhandelingen met de ontslagen gedelegeerd bestuurder. Vrijdag heeft Tony Mary de VRT definitief verlaten met een ontslagvergoeding van 775.000 op zak.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers