Leterme kwam tussen in VRT-crisis

zondag 24 september 2006

Yves Leterme bemoeide zich persoonlijk met de zaak Tony Mary en kon zo een chaotische crisis bij de VRT vermijden, dat schrijft De Standaard. Een bevelschrift van de Brusselse arbeidsrechtbank stelde dat Mary meteen weer in zijn functie moest worden hersteld.

B


ourgeois mag dan nog met zoveel trots hebben aangekondigd dat hij en ex-VRT baas Tony Mary een akkoord hadden bereikt over een ontslagpremie, het was niet de mediaminister, maar wel Vlaams minister-president Yves Leterme die met Mary tot een akkoord kwam.

Tony Mary had eerder deze week een eenzijdig verzoekschrift ingediend bij de Brusselse Arbeidsrechtbank. De rechtbank besloot daarop in een bevelschrift dat de 'geschorste' gedelegeerd bestuurder weer (en onmiddellijk) in zijn functie moest worden hersteld.

Indien Mary wenste kon hij dinsdag alweer 'zijn' kantoor binnenwandelen en Van Roe van zijn plaats stoten. Dan pas zou de crisis bij de VRT compleet zijn geweest. Tony Mary zou echter zelf met Yves Leterme contact hebben opgenomen om te praten over zijn ontslagvergoeding. De minister-president voerde persoonlijk de lange onderhandelingen met de ontslagen gedelegeerd bestuurder. Vrijdag heeft Tony Mary de VRT definitief verlaten met een ontslagvergoeding van 775.000 op zak.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geÔnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de premiŤre van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creŽerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers