Laura genoemd als topfavoriete in Kiev

woensdag 18 november 2009

Vlaanderen kan weer eens beginnen te dromen. De website esckaz uit Kazakhstan heeft Laura uitgeroepen tot favoriete om het 'Junior Songfestival' aanstaande zaterdag te winnen. 'De mensen vinden haar schatting en dat jodelen is uniek', verklaart de webmaster de keuze van de kinderjury, een professionele jury en een internetpoll met zowat 2.000 deelnemers. Kazakhstan neemt nota bene niet deel aan het kinderfeestje.

'Er heeft de vorige jaren niemand gewonnen van ouder dan elf. Laura heeft als jongste deelnemer dus een streepje voor. Ik ben er zeker van dat Laura er niet ver naast gaat grijpen', orakelt de webmaster van Esckaz.


De lof klinkt de Belgische delegatie uiteraard als muziek in de oren. 'We horen graag dat ons liedje gesmaakt wordt. Maar we zweven zeker nog niet. De enige echte stemming gebeurt pas zaterdag. We willen ons ook niet blindstaren op het eindresultaat. We menen het echt als we zeggen dat Laura vooral moet genieten van dit grote avontuur', zegt producer Maarten Verhaeghen, een van de mensen die Laura van erg nabij begeleidt in Kiev.

'Ze is uit duizend kandidaten gekozen als Belgische inzending en dat is al heel straf. Laura weet trouwens dat ze als eerste uit de poll is gekomen, maar ze blijft er heel rustig onder', aldus Maarten Verhaeghen. Rusland is volgens de poll de grootste concurrent van Laura. Georgië eindigde derde. Dan volgen Wit-Rusland en de tapdansende Nederlander Ralf. Cyprus maakt volgens de poll weinig of geen kans en eindigt laatste.

 Artikel: Raf Van Bedts- Eurosong.be

 
 


Lees ook:
'Junior Songfestival Kiev 2009': eerste repetitie voor Laura (filmpje!)
Junior Songfestival-kandidate Laura aangekomen in Kiev

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - Wim Opbrouck

'Bake Off Vlaanderen' slaat haar iconische witte tent op in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Gastheer Wim Opbrouck en juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn zijn opnieuw van de partij, samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers