Kritiek op 'Temptation'-vrijgezel Jürgen

dinsdag 10 maart 2009

Jürgen De Gelaen, die momenteel bij VT4 de bloemetjes buitenzet in 'Temptation Island' is geen onbesproken figuur. In 2001 deelde hij op een fuif enkele rake klappen uit aan Ulrik Boon uit Sint-Ulriks-Kapelle. De man revalideert nog steeds en reageert nu via een blog op de deelname van De Gelaen aan het verleidingsprogramma.

U


lrik Boon was in de nacht van 22 op 23 september 2001 securitymedewerker op een fuif. Bij een gevecht tussen twee bendes, waaraan De Gelaen deelnam, kwam hij tussenbeide. Hij werd door De Gelaen op het oog geslagen met een dubbele hersenbloeding en drie maanden coma tot gevolg. Boon moest zijn job en hobby opgeven, 'door de schuld van dat krapuul', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Ik moest weer leren stappen, eten en praten. Mijn geheugen is een zeef en mijn rechterarm is verkrampt', aldus nog Boon.

Jürgen De Gelaen werd veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijk en een schadevergoeding. Bij productiehuis KANAKNA zitten ze erg verveeld met de zaak. 'We wisten dat De Gelaen een strafblad had, maar we zijn geen rechters. Volgende keer zullen we echter voorzichtiger zijn', klinkt het bij de programmamakers.

Bron: GVA.be

DOSSIER: 'Temptation Island: De 7 Hoofdzonden' (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers