Koen Wauters maakt zijn jongensdromen waar in 'Project K'

zondag 30 augustus 2015

Toen Koen Wauters nog een kleine jongen was, had hij een schriftje met daarop het etiket: Project Koen. In dat schriftje noteerde hij nauwkeurig zijn dromen.

In de hoop dat ze op een dag in vervulling zouden gaan. En nu is het zover. Zijn jongensdromen is Koen nog lang niet vergeten en met 'Project K' krijgt hij de kans ze na al die jaren eindelijk waar te maken. Koen breekt de televisiestudio uit en jaagt met veel passie en vuur zijn dromen na. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen.


Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn 'helpers' eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

De jongensdromen
Koen zijn dromen zijn heel herkenbaar, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Stuk voor stuk zijn ze zo goed als onbereikbaar. Daarom zijn het tot nu toe dromen gebleven. Het zijn dromen die je niet kan kopen, die je enkel kan krijgen. De tegenprestaties die vooraf van Koen verwacht worden spreken al even hard tot de verbeelding en lijken net zo moeilijk haalbaar als zijn dromen zelf.

Koen komt elke aflevering terecht in een nieuwe wereld vol verrassingen en begeeft zich daarmee op onbekend terrein, zowel in het binnen- als in het buitenland. Met veel passie en vuur zet hij alles op alles om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Als dat lukt, dan gaat zijn langverwachte jongensdroom eindelijk in vervulling. Faalt hij, dan blijft het bij dromen.

Koen Wauters
'In elk programma beland ik opnieuw op een plaats in de wereld in een situatie die mij totaal onbekend is. Elke keer ontmoet ik nieuwe mensen en stel ik mij de vraag wat ik nu weer allemaal mag doen.'

'Het zijn niet de meest evidente dromen, maar het zijn wel écht mijn jongensdromen'

Aflevering 1 op maandag 31 augustus
Als kleine jongen droomde Koen ervan om ooit achter het stuur van een Formule 1-bolide te kruipen. Ook al is hij al jaren een gepassioneerde racepiloot en deed hij ook al meer dan tien keer mee aan de Dakar-rally, met een Formule 1-wagen rijden, is een kinderdroom die Koen nog niet in vervulling zag gaan. Om die droom waar te maken, trekt hij naar Belgiës grootste Formule 1-piloot ooit: Jacky Ickx. Die is bereid om Koen te helpen met zijn droom, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zijn dochter Vanina, ook een getalenteerde racepilote, heeft voor Koen een bijzondere opdracht bedacht. Jacky wil Koen helpen met zijn droom, maar alleen als Koen een top drie plaats behaalt in een bijzondere internationale zonnewagenrace.

'Project K', vanaf maandag 31 augustus om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
projectk

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers